By the Book: To bøker som tilbyr selvhjelpstips til barn for fyldigere liv

0
42

Bilder: Amazon.in

Her er to bøker som oppfordrer ungdommer til å bli bedre versjoner av seg selv:

How to Live Your Your Livet
Ruskin Bond
Harper Collins
124 sider
Rs 399
Passer for: 10+ år

Foto: Amazon. i

I de mørke dagene som fulgte utbruddet av COVID-19-pandemien, fortsatte forfatteren Ruskin Bond å gjøre det han alltid har gjort best – han trakk opp stolen og satte seg ved skrivebordet for å gi oss historier og minner å leve gjennom. Verden utenfor vinduet hans var stillere enn vanlig, fuglesangen klarere i fravær av mennesker. Det var en tid uten like, men for en flanør som har sett verden endre seg mer enn de fleste, var det en gjentakelse av livets ubestridelige virkelighet — gode tider og dårlige tider og alle tider går.

LES OGSÅ | Etter boken: Feir farsdagen med disse to bøkene som utforsker søskenskjærlighet og kompliserte historier

Det fikk ham til å overveie livet og alle måtene det oppfyller og skuffer, og resultatet er How to Live Your Life, mindre en manual, mer, som han kaller det, “et eggerøre” om hvordan vi kan maksimere sjansene våre for lykke. En epistolær fortelling, samtaleutvekslingen forteller leserne om viktigheten av å få tid til seg selv, å finpusse sine ferdigheter, men også om hvordan man lærer å ta seg opp etter et spesielt dårlig fall. «Stårighet er en egenskap som vi alle kunne gjøre med; det vil si evnen til å fortsette å gjøre noe lenger enn man kan forvente…Hvis en tilnærming ikke fungerer, prøv en annen. Hvis du ikke kan synge godt, lær deg å snakke godt. Hvis du ikke kan snakke godt, lær deg å skrive godt, eller kanskje du kan male eller danse, eller lage en rakett, eller seile en båt, eller fly et fly, eller kjøre en dampvals, eller dyrke franske bønner, eller lage en omelett», skriver han. Ispedd sine egne opplevelser av fiasko, av å velge en vei som var ukonvensjonell i miljøet hans, snakker han om hvordan et løp ofte er mer tilfredsstillende når man konsentrerer seg om å fullføre det i stedet for å vinne det.

Best of Express Premium

Premium

Muslimer og rettsvesen: Vi har ikke muslimske eller ikke-muslimske dommere i IndiaPremium

UPSC Key-4. juli 2022: Hvorfor lese «flytende solenergianlegg» eller «malnutriti…

Premium
DMK MP Raja’s oppvarmede tonehøyde på ‘separate Tamil Nadu’, au…

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste ukenFlere premiumhistorier &gt ;>

Dette passer for alle aldre, og er spesielt attraktivt for barn som prøver å takle ungdomsårene eller forestående voksen alder; søker etter et kall eller kommer over et knust hjerte. For hvem andre kan få en til å tenke like dypt over livet enn mannen hvis historier har fostret generasjoner til å leve og elske livet i stor størrelse?

————————————&# 8212;———————————— ————————————&# 8212;———————————— ————

Ikigai for Teens: Finding Your Reasons for Being
Hector Garcia og Francesc Miralles
Skolastisk
164 sider
Rs 399
Passer for: 12+ år

Foto: Amazon.in

Mer i stil med selvhjelpsbøker som er i raseri nå, forteller Ikigai for Teens ungdommer verdien av å senke farten og ta feil som et springbrett for å finne ens mening med livet. Det som imidlertid skiller den fra andre bøker i sjangeren, er fokuset på introspeksjon. Den dytter forsiktig leserne mot selvbevissthet ved å tilskynde dem til å tenke dypere over handlingene sine og hva det er de leter etter for å bli fyldigere versjoner av seg selv og leve “verdige liv” – iki (liv, på japansk) og gai (for å være verdt det).

LES OGSÅ |By The Book: To mystiske serier som er seriøst morsomme for tweens

Fra pianisten Lang Lang til Thomas Alva Edison til Michael Jordan til sine egne liv, forfatterne snakker om individuelle opplevelser av fiasko og hvordan den eneste tingen som endret det til liv med formål og verdi var utholdenhet.

Men mens suksess er en fin ting å oppnå, nyte og holde på, noen av de lykkeligste livene er de som har klart en fin balanse mellom det man elsker, er god på og kan betales for og det man kan gjøre for verden. Og selv om det kan høres esoterisk og vanskelig å komme til, noen ganger gir søket de beste belønningene fordi det hjelper en å se innover og vurdere seg selv ærlig. Til slutt, som Bond sa det så kortfattet i boken sin, er det ikke hvor fort man løper løpet som teller, men hvor lenge man fortsetter å delta i det med entusiasme som teller.

For alle de siste foreldrenyhetene, last ned Indian Express-appen.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her