Busch: Vinstdiskussionen avledningsmanöver från V

0
41

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar kräver ett avtal med Socialdemokraterna om stoppade vinstuttag i skolan för att ge Andersson stöd i en eventuell statsministeromröstning. Men trots att C är helt emot ett sådant förslag tycker inte Nooshi Dadgostar att kravet riskerar att försvåra regeringsbildningen efter valet. – Vi måste alla kompromissa, säger Dadgostar i SVT:s Aktuellt. Hon lyfter att majoriteten av svenskarna vill att vinstuttagen i skolan ska förbjudas. KD-ledaren Ebba Busch håller inte med, utan menar att det ska säkerställas av höga kvalitetskrav. – Men hela den här vinstdiskussionen är en avledningsmanöver för att skyla över att man inte har en plan för att hantera att 26 av 28 skolor som levererar sämst till eleverna är kommunala skolor, säger KD-ledaren, som håller sitt Almedalstal på tisdagsförmiddagen.