Amravati-drap: 4 av de holdte jobbet med NGO drevet av hovedtiltalte

0
43

I følge politiet er Irfan den vanlige koblingen mellom minst fire av de fem som ble arrestert tidligere. Mens Irfan er innkaller til en registrert NGO som driver en hjelpelinje kalt “Rahebar” – Facebook-siden sier at den jobber for å rehabilitere funksjonshemmede – fire andre som har blitt arrestert, inkludert den påståtte morderen, meldte seg også frivillig til NGOen.

Politiet har identifisert Irfan Khan, 35, som ble arrestert fra Nagpur lørdag, som “mesterhjernen” bak drapet på kjemikeren i Amravati forrige måned.

Ifølge politiet, Irfan er den vanlige koblingen mellom minst fire av de fem som ble arrestert tidligere. Mens Irfan er innkaller til en registrert NGO som driver en hjelpelinje kalt “Rahebar” – Facebook-siden sier at den jobber for å rehabilitere funksjonshemmede – fire andre som har blitt arrestert, inkludert den påståtte drapsmannen, også frivillig med NGO.

De fire er identifisert som Muddassir Shaikh, 22; Abdul Taufiq Taslim, 24; Shahrukh Khan, 25; og Shoaib Khan, 22. Shoaib skal ha knivstukket kjemikeren. Den femte personen som ble arrestert tidligere har blitt identifisert som Atib Rashid, 22.

Les også |NIA for å etterforske Amravati-drap, politiet sier “mastermind” blant 2 nye arrestasjoner

Irfan er bosatt i Kamela-området, en chawl kl. Pathan Chowk. Naboene hans sa at han var sveiser tidligere, men bedriften hans fikk problemer under pandemien.

Beste av Express PremiumPremium

UPSC Key-4. juli 2022: Hvorfor lese 'flytende solcelleanlegg' eller 'underernæring… Premium

DMK MP Raja’s oppvarmede tonehøyde på ‘separate Tamil Nadu’, au…

Premium

UPSC Essentials: Nøkkelord fra den siste uken

Premium

ExplainSpeaking: Til tross for fallet, er indiske aksjemarkeder fortsatt overval…Flere Premium-historier >>

For omtrent syv år siden ble han «ekstremt religiøs» og tok opp sosiale aktiviteter, sa de. Han er også rapportert å ha støttet anti-CAA-protestene.

Irfan, en skoleavbrudd, bodde sammen med sin mor, en yngre bror, kone, to sønner, inkludert en som er spesielt funksjonsdyktig, og en datter . Den siste uken eller så har huset hans vært låst.

Les også |Amravati-kjemiker sannsynligvis drept over Nupur Sharma-innlegg: MHA ber NIA om å undersøke saken

“Jeg kjente ham godt. Han ville komme til politistasjonen med offentlige spørsmål… Han har en liten overgrepssak mot seg; han ble også arrestert for avhør da han hjalp vennen sin å stikke av med en jente fra et annet lokalsamfunn,” sa en politikilde.

Ifølge lokale kilder var Muddassir Shaikh og Abdul Taufiq Taslim, to av Irfans venner som har blitt arrestert, også “veldig religiøse”. «Abdul var kortvarig. For noen år siden dro han til Nagpuri Gate politistasjon midt på natten og krevde at en FIR ble registrert mot et Facebook-innlegg for å såre religiøse følelser. Etter drapet på kjemikeren skrøt han overfor andre at han hadde drept mannen som fornærmet profeten. Politiet fikk sin første ledelse fra dette,” sa en kilde.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her