Åklagare vill se minst sex års fängelse för mord

0
43

I dag avslutas den omtagna rättegången mot 16-åriga Malin Lindströms misstänkte mördare i Hovrätten för nedre Norrland, rapporterar lokala medier. Under rättegången har den åtalade 44-åringen gett en, för fallet, ny version om hur hans sperma kunnat hittas på mordoffrets kläder. I dag yrkade åklagare Stina Sjöqvist på minst sex års fängelse för 44-åringen, enligt SVT. Efter att försvarsadvokat Ulf Holst lagt fram sina bästa argument har domarna att ta ställning till huruvida 44-åringen ska stanna i häkte eller ej, vilket kommer ge en första fingervisning till hur domstolen ser på hans skuld. Eftersom den misstänkte var 18 år när brotten begicks kommer han, ifall han fälls, få den ungdomsrabatt som gällde då. Han kommer sannolikt också få avdrag för att det gått så lång tid – 26 år – sedan händelsen, skriver Örnsköldsviks Allehanda.