3 døde, 3 kritisk såret i skyting på kjøpesenteret Denmark

0
46

En våpenmann som drepte tre mennesker da han åpnet ild i et overfylt kjøpesenter handlet alene og valgte tilsynelatende ofrene sine tilfeldig, sa dansk politi mandag, men utelukker at angrepet var relatert til terrorisme. . (REUTERS)

En bevæpnet mann åpnet ild inne i et travelt kjøpesenter i den danske hovedstaden søndag, drepte tre mennesker og såret tre andre kritisk.

En 22 år gammel dansk mann ble arrestert etter skytingen sa Københavns politiinspektør Søren Thomassen til journalister, og la til at det ikke var noen indikasjoner på at noen andre var involvert i angrepet, selv om politiet fortsatt etterforsker. Våpenvold er relativt sjelden i Danmark.

Thomassen sa at det var for tidlig å spekulere i motivet for skytingen, som skjedde sent på ettermiddagen ved Field’s, et av de største kjøpesentrene i Skandinavia og som ligger i utkanten av den danske hovedstaden. Da skuddene lød, gjemte noen seg i butikker mens andre flyktet i et panisk stormløp, ifølge vitner.

“Det er ren terror. Dette er forferdelig,” sa Hans Christian Stoltz, en 53 år gammel IT-konsulent, som tok med seg døtrene sine for å se Harry Styles opptre på en konsert som er planlagt til søndag kveld i nærheten av kjøpesenteret. “Du lurer kanskje på hvordan en person kan gjøre dette mot et annet menneske.” Thomassen sa at ofrene inkluderte en mann i 40-årene og to «unge mennesker» uten å oppgi detaljer. Flere andre ble skadet, tre av dem kritisk, sa han.

Best of Express Premium

Premium

BJP og Shiv Sena-allierte vil kanskje ikke gå etter Uddhav-fraksjonen

Premium

I Maharashtra politisk drama, komo av en 30-åring fra Haryana lager…

Premium

C Raja Mohan skriver: Med Kinas ekspansjon innflytelse, Asia er også…

Premium

BJP’s Pasmanda Muslims oppsøkende plan etter PM-melding en ny bekymring for…Mer Premium-historier >>

Han sa at politiet mottok de første meldingene om et skyting klokken 17.37, og arresterte den mistenkte 11 minutter senere.

En ambulanse og bevæpnet politi står utenfor Field&#8217 ;s kjøpesenter, etter at dansk politi sa at de mottok rapporter om skyting, i København, Danmark, 3. juli 2022. (REUTERS)

Thomassen beskrev den mistenkte som en “etnisk dansk,” en setning som vanligvis brukes for å bety at noen er hvit.

Den danske kringkasteren TV2 publiserte et kornete bilde av den påståtte våpenmannen, en mann iført knelange shorts, vest eller ermeløs skjorte, og som holder det som så ut til å være en rifle i høyre hånd. “Han virket veldig voldelig og sint,” Det sier øyenvitne Mahdi Al-Wazni til TV2. “Han snakket til meg og sa at det (geværet) ikke var ekte da jeg filmet ham. Han virket veldig stolt over det han gjorde.”

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sa at det skandinaviske landet var blitt rammet av et “grusomt angrep.”

“Det er uforståelig. Hjerteknusende. Meningsløst,” hun sa. “Vår vakre og vanligvis så trygge hovedstad ble endret på et brøkdel av et sekund.”

Bilder fra stedet viste folk løpe ut av kjøpesenteret, og TV2 la ut et bilde av en mann som ble lagt på båre. Etter skytingen patruljerte en enorm gruppe tungt bevæpnede polititjenestemenn området, med flere brannvesenbiler parkert utenfor kjøpesenteret.

Laurits Hermansen fortalte den danske kringkasteren DR at han var i en klesbutikk på kjøpesenteret. senter med familien da han hørte tre, fire smell. Virkelig høye smell. Det hørtes ut som om skuddene ble avfyrt like ved siden av butikken.” Kjøpesenteret ligger i utkanten av København rett overfor en t-banestasjon for en linje som forbinder sentrum med den internasjonale flyplassen. En stor motorvei går også ved siden av kjøpesenteret.

Arrangørene avbrøt Harry Styles-konserten, som var planlagt på den nærliggende Royal Arena, etter ordre fra politiet.

På Snapchat skrev Styles: “teamet mitt og jeg ber for alle som er involvert i Skyting på kjøpesenter i København. Jeg er sjokkert. Elsker H.”

Det kongelige palasset sa at en mottakelse med kronprins Frederik knyttet til sykkelrittet Tour de France var avlyst. De tre første etappene av løpet ble arrangert i Danmark i år. Mottakelsen skulle holdes på den kongelige yachten som ligger fortøyd i Soenderborg, byen der den tredje etappen ble avsluttet.

I en felles uttalelse sier dronning Margrethe, hennes sønn kronprins Frederik og hans kone, krone. Prinsesse Mary sa: “Vi vet ennå ikke det fulle omfanget av tragedien, men det er allerede klart at flere mennesker har mistet livet og at enda flere er skadet. Situasjonen krever samhold og omsorg,” sa de i en uttalelse.

Skytingen kom en uke etter en masseskyting i nabolandet Norge, der politiet sa at en norsk mann av iransk opprinnelse åpnet ild under en LHBTQ-festival, og drepte to og såret mer enn 20.

Det var det verste våpenangrepet i Danmark siden februar 2015, da en 22 år gammel mann ble drept i en skuddveksling med politiet etter å ha gått på en skytetur i hovedstaden som etterlot to mennesker døde og fem politifolk såret.

Express Explained Gå utover nyhetene. Forstå overskriftene med våre forklarte historier Les her