Utegångsförbud efter Black Lives Matter-protester

0
63

Utegångsförbud införs från måndag klockan 21 till tisdag klockan 06 efter protesterna i Akron, Ohio, enligt lokala medier. Demonstranterna anser att dödsskjutningen med 60 skott av en obeväpnad, svart man den 27 juni är ännu ett exempel på rasistiskt våld från polisens sida i USA. Borgmästaren Dan Horrigan skriver i ett uttalande att gårdagens protester till en början varit fredliga, men att våldsamma personer anslutit sig efter mörkrets inbrott. ”Vi kan inte att tolerera våld eller förstörelse av egendom. I ljuset av den förstörelse som skett och för att bevara freden i vårt samhälle har jag förklarat undantagstillstånd”, skriver Dan Horrigan. Fyrverkerierna som hade planerats till firandet av USA:s nationaldag i dag ställs också in.