Sørafrikanere sliter i mørket med å takle strømbrudd

0
41

Arbeidere laster LPG-flasker, ettersom lokalbefolkningen tyr til å bruke den som en reserveenergiforsyning under hyppige strømbrudd fra det sørafrikanske verktøyet Eskom, forårsaket av aldrende kullkraftverk (REUTERS/Siphiwe Sibeko)

Sørafrikanere sliter i mørket med å takle økte strømbrudd som har rammet husholdninger og bedrifter over hele landet.

De rullende strømbruddene har vært opplevd i årevis, men denne uken er landets stat -eid kraftverk Eskom utvidet dem slik at noen innbyggere og bedrifter har gått uten strøm i mer enn 9 timer om dagen.

En streik fra Eskom-arbeidere bidro til verktøyets problemer, inkludert sammenbrudd i dets aldrende kullkraftverk, utilstrekkelig produksjonskapasitet og korrupsjon, ifølge eksperter.

De langvarige strømbruddene rammer sørafrikanere i vintermånedene på den sørlige halvkule når mange husholdninger er avhengige av strøm til varme, lys og matlaging. Små og store bedrifter har måttet legge ned i lengre perioder eller bruke store mengder diesel for å drive generatorer. Sinne og frustrasjon er utbredt blant bedriftseiere og kunder ved strømbruddene, som Eskom kaller belastningsreduksjon.

Best of Express Premium

Premium< /figur>Det er ingen stjerner lenger, sier Karan Johar. Hvorfor han har rett

Premium

Bli inspirert: Hvorfor sa Sardar Patel at embetsmenn ikke må ta …

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 bestillinger av Høyesterett, 2…

Premium

Innespor: Amit Shahs strategi for Maharashtra og FadnavisFlere premiumhistorier > > Les |Forklart: Er mennesker eldre enn vi trodde? Forklarer studiet av skjelettrestene fra Sør-Afrika

Strømbruddene er kommet for å bli, sier eksperter som advarer om at det vil ta år å øke Sør-Afrikas kapasitet til å generere kraft betydelig. Sør-Afrika bryter kull og er avhengig av kullkraftverk, noe som forårsaker merkbar luftforurensning. Landet er ute etter å øke kraftproduksjonen fra solenergi og andre fornybare kilder.

“Det store bildet er at vi i det minste ventet (tunge strømbrudd) denne vinteren,” sa energiekspert Hilton Trollip.

“Eskom fortalte oss på slutten av fjoråret at det var en kronisk strømmangel … Hva det betyr er at inntil vi har en betydelig mengde ekstra generasjon på nettet, vil vi fortsette å være i fare for belastningsreduksjon på ethvert stadium. Spørsmålet er da hvor ille belastningsreduksjonen vil være?» Han beklaget virkningen av strømbruddene på økonomien.

“Den mest direkte økonomiske konsekvensen er når bedrifter må stoppe produksjonen fordi de ikke har strøm … enten du har en fabrikk, et reisebyrå eller du har en butikk,” sa Trollip.

“Når økonomisk aktivitet blir forstyrret fordi det ikke er strøm, er det en direkte kostnad for økonomien.» Strømbruddene koster Sør-Afrika godt over 40 millioner dollar per dag og avskrekker investeringer, sier økonomer. Sør-Afrikas økonomi, Afrikas mest utviklede, er allerede i resesjon og lider av en arbeidsledighet på 35 %.

Les |Matkrisen begynner å bite Afrika midt i krigen mellom Russland og Ukraina

Liten bedrifter i landets townships, forsteder og landlige områder er blant de hardest rammet av effektene av de rullende strømbruddene, sa Trollip.

Buhle Ndlovu, lærer ved en barnehage i Soweto, Johannesburgs største township, sa at strømkuttene økte kostnadene hennes for å drive skolen.

“Vi tar imot ca. 40 barn her. Vi må gi dem sunne måltider daglig,” sa Ndlovu.

“Med den prisen vi tar, har vi ikke råd til å ta på oss ekstra kostnader for å kjøpe gass for at vi skal kunne lage mat. Belastning har virkelig gjort det vanskelig for oss.» Hun sa at det er en utfordring å ta vare på barn i levende lys til foreldre kommer for å hente barna sine i god tid etter mørkets frembrudd.

Noen butikker får imidlertid ny virksomhet fra strømbruddene, som Uri’s Power Center som ser raskt salg av strømgeneratorer, batterier og andre backup-systemer.

Les |Afrikanske tjenestemenn: Monkeypox-spredning er allerede en nødsituasjon

“Jeg tror folk definitivt bør se etter å bli mindre avhengige av Eskom. Jeg tror ikke at strømsituasjonen kommer til å løse seg med det første,” sa eieren Adam Zimmerman i butikken hans i Randburg-området.

“Vi er alle klar over Eskom-problemer, og folk har forskjellige alternativer om de skal investere i en generator for å drive bedriften eller hjemmet.” Fredag ​​sa Eskom-sjef Andre de Ruyter på en pressekonferanse at krisen fikk alvorlig oppmerksomhet og at han personlig hadde orientert president Cyril Ramaphosa om hva selskapet gjør for å holde lysene på.

JULI 4 SALG! Kun for våre internasjonale lesere, månedlige priser fra kun $2,50 FÅ HER