Rigshospitalet: Kritiskt läge för en av de skjutna

0
45

En skjuten person vårdas med kritiska skador efter skottdådet på Fields, uppger en representant från Rigshospitalet i Köpenhamn, sjukhuset som tog emot tre av de fyra skadade. För de övriga uppges skadeläget inte vara livshotande. Chefsläkare uppgav på en presskonferens på måndagsförmiddagen att de var nöjda med sjukvårdsinsatsen. 112 kunde tidigt skicka 31 ambulanser till Fields, samtidigt avbröt vårdpersonal sin semester för att komma in och stärka bemanningen. Region Huvudstaden samordnade dessutom resurser för att erbjuda krishjälp. – Det är betryggande att vi kan fokusera så mycket resurser på så kort tid och hantera en händelse som det förfärliga som hände i går, säger chefsläkare Anders Damm–Hejmdal vid 112. Han vill, med hänvisning till patientsekretess, inte uttala sig om vem på Rigshospitalet som är i kritiskt tillstånd.