Nupur Sharma ble utstedt varsel 18. juni, avhørt: Delhi Police

0
45

BJPs Nupur Sharma hadde kommet med kontroversielle kommentarer om profeten i en TV-debatt.

Politiet i Delhi sa fredag ​​at de hadde spilt inn uttalelsen til den suspenderte BJP-talsmannen Nupur Sharma forrige uke. Uttalelsen ble spilt inn av Intelligence Fusion & Strategic Operations Cell (IFSO). Politiets uttalelse kom timer etter at Høyesterett irettesatte Sharma for hennes uttalelser om profeten.

«Den 8. juni ble det registrert en FIR mot Nupur Sharma under IPC seksjoner 153/153A/153B/295A ved en spesiell Celle politistasjon. Den 18. juni ble et varsel i henhold til seksjon 41A CrPC forkynt til henne. Hun ble med i etterforskningen og uttalelsen hennes ble registrert samme dag som i henhold til loven,” sa DCP (IFSO) K P S Malhotra.

På det tidspunktet hadde DCP Malhotra sagt: “Vi har inngitt en FIR for angivelig å spre hatmeldinger, oppfordre til forskjellige grupper og skape situasjoner som er skadelige for opprettholdelsen av offentlig ro.”

Etter hennes kommentarer på profeten under en TV-debatt som utløste protester over hele landet og trakk skarpe reaksjoner fra mange Gulf-land, hadde BJP suspendert Sharma fra partiet.

Best of Express Premium

Premium

Det er ingen stjerner lenger, sier Karan Johar. Hvorfor han har rett

Premium

Bli inspirert: Hvorfor sa Sardar Patel at embetsmenn ikke må ta …

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 ordre fra Høyesterett , 2…

Premium

Inside Track: Amit Shahs strategi for Maharashtra og FadnavisFlere premiumhistorier >>

Politiet hadde også registrert en annen FIR den 8. juni mot 31 personer, inkludert AIMIM-sjef Asaduddin Owaisi og Dasna Devi-prest Yati Narsinghanand for angivelig å ha spredt hat og såret religiøse følelser. Tidligere Delhi BJP medieenhetssjef Naveen Kumar Jindal, som ble utvist fra partiet på grunn av påståtte ytringer mot profeten, og journalisten Saba Naqvi var også blant dem som ble navngitt i den andre FIR.

4. JULI-SALG!

strong> Bare for våre internasjonale lesere, månedlige priser fra kun $2,50 FÅ HER