Näringslivet vill se skifte – M, KD och L populärast

0
46

Om svenska företagsledare får välja blir det en regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna efter höstens val, visar nya DI-barometern. 80 procent av näringslivshöjdarna vill se M i en regering. Tvåa kommer KD med 61 procent och trea Liberalerna med 55 procent. 37 procent av företagsledarna vill se SD i en regering. För C är siffran 30 procent, följt av S på 25 procent. Att tre av tio vill se C i en regering trots att de nu stöder S visar att det ”fortfarande finns kvar någon form av dröm om en regering med de gamla allianspartierna”, säger Ipsos analytiker Jonas Fritz till DI. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.