M-ledaren: ”Aldrig en minister som Morgan Johansson”

0
57

Kristersson inledde sitt tal med att beskriva de senaste politiska åren i Sverige som kaos, men tog åt sig äran för flera punkter: Nato, Vattenfalls nya kärnkraft och moderniserad abort. Det var vi som visade vägen, det var vi som samlade majoriteten, det var vi som såg till att det blev politisk verkstad, för vi förenar politisk vilja med politisk förmåga, säger Ulf Kristersson. Han pratade om det ökade våldet i Sverige som har lett till att barn får öva på att ta skydd från skjutningar: – Det borde vara tvärtom. De som skjuter borde sitta inne, så att barnen kan vara ute. – Vi kommer vara tuffa mot de kriminella, men också mot kriminalitetens orsaker. Bidragsberoendet och locken av ”snabba cash”, se till att alla lär sig det svenska språket. Det kommer krävas både hårt och mjukt för att läka samman Sverige. Ulf Kristersson säger också att han inte kommer leda en regering med ”en justitieminister som Morgan Johansson”. Under talet kallade Kristersson de rödgröna för ”vänsterkartellen”.