Ledare: M vill inte låtsas om att Sverige är bäst

0
44

Inför Moderaternas halvdag i Almedalen skriver Susanne Nyström i en text på DN:s ledarsida att Moderaterna har blivit ett parti för gnällspikar. Hon påminner om att M-ledaren Ulf Kristerssons tema i installationstalet 2017 var ”ett parti för hoppfulla”, men tillägger att han tyvärr ”inte hållit den kursen”. Hon skriver att M:s huvudbudskap inför valet i höst är en missnöjesbeskrivning av landet. Trots att Sverige i hennes mening är ett av världens bästa länder. ”Men det vill Moderaterna inte låtsas om. Tvärtom älskar många företrädare att peka på att det mesta är dåligt och blir allt värre”, skriver hon. Expressens huvudledare vill att Magdalena Andersson slutar att röstfiska med högre bidrag. Tidningen konstaterar att både offentlig sektor och privata företag skriker efter personal. ”I det läget är det oklokt att föra en politik som förbättrar ekonomin för människor som lämnar arbetslivet”, skriver ledarsidan. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.