Langs Amarnath-ruten kommer mange langars opp for å mate pilegrimer

0
40

Utsikt over Shri Amarnathji Shrine Board Yatri Niwas ved Chanderkote i Ramban-distriktet. (Ekspressbilde)

Med tusenvis av Amarnath-pilegrimer som gjør nattestopp på flere steder i Jammu's Ramban, har den 66 km lange strekningen National Highway 44 som går gjennom det kuperte distriktet blitt sett en massiv innsats fra flere sosiale og religiøse organisasjoner for å sikre at disse menneskene går ikke sultne.

Dette ble vist på onsdag da kjøretøyer som ikke var en del av den offisielle konvoien ble tvunget til å snu tilbake mot Banihal fra Navayuga-tunnelen på grunn av et møte i Kulgam-distriktet. Rundt 7000 mennesker, for det meste pilegrimer, møttes deretter til en stor grunn opplyst med LED-lys ved Lamber nær bomstasjonen Banihal.

De fikk en hyggelig overraskelse – innen en time stod dusinvis av langars i kø til server dem gratis vegetarmat, bestående av retter fra alle deler av landet.

Les også |Tre Amarnath-pilegrimer skadet da kjøretøyet sklir av veien, velter i J&Ks Ramban

Pilegrimene gjenopptok reisen mot Kashmir rundt klokken 05.00 neste morgen, sa tjenestemenn i Ramban-distriktsadministrasjonen.

Best of Express Premium

Premium< /figure>ExplainSpeaking: Til tross for fallet, er de indiske aksjemarkedene fortsatt overval…

Premium

‘Peter Brook prøvde å ødelegge, gjenskape oss. Jeg var ikke villig til å ødelegge…

Premium

I Gujarat bringer Covid-krisen fremmedgjorte par sammen for en ny sjansePremium

Mange scenarier, lignende utfall: Tuticorin-anlegget starter kanskje ikke på nytt, si exp…Flere Premium-historier >> En utsikt over Amarnath-pilegrimer som spiser middag på langars satt opp nær Banihal Toll Plaza på Lamber i Ramban-distriktet. (Ekspressfoto)

To Lashkar-e-Taiba-militanter ble drept i Kulgam-møtet. Siden møtestedet var “veldig nær” yatra-ruten, bestemte myndighetene seg for å ikke la noen personer fortsette mot dalen etter kl. 13.30 og 15.00 – tidspunktet for å krysse Chanderkote i Ramban og Lamber i Banihal, henholdsvis .

«Vi stopper alle de som kommer til Chanderkote fra Jammu etter klokken 13.30 og informerer dem om at de kan bo på Amarnath Shrine Board Yatri Niwas der. Ellers kan de returnere og ha en nattstopp på turiststedene Patnitop eller Batote, sa en høytstående tjenestemann. De som kommer til Banihal etter kl. 15.00 blir omdirigert mot Lamber og får ikke krysse Navayuga-tunnelen, la han til.

Les også |Fjerde gruppe på over 6000 pilegrimer forlater Jammu til Amarnath-hulehelligdommen

Bortsett fra over et dusin langer på Chanderkote Yatri Niwas og 21 på Lamber, er det mange andre på vei fra Nashri til Banihal. De utfører en enorm oppgave, som starter tidlig om morgenen for å tilberede frokost, etterfulgt av lunsj og middag for tusenvis av pilegrimer, inkludert de som kommer i yatra-konvoien fra Jammu.

Den offisielle yatra-konvoien fra Jammu har sin første stopp rundt 7-7.30 på Chanderkote hvor folk får servert frokost og de spiser lunsj på Lamber rundt 13.30-14. For å sikre at de som allerede har nattestopp i Ramban-distriktet ikke blir blandet sammen med den offisielle yatra-konvoien som kommer fra Jammu om morgenen, blir disse menneskene, etter en lett frokost, bedt om å gjenoppta reisen til Kashmir kl. 6–6.30 am fra Chanderkote og 6.30–7 am fra Lamber i Banihal, sa tjenestemenn.

Disse langarene er enorme anlegg skapt av sosiale og religiøse organisasjoner under provisoriske telt for å tjene pilegrimer.

Og de vil være tilstede for å mate de hjemvendte pilegrimene.

4. JULI-SALG! Kun for våre internasjonale lesere, månedlige priser fra kun $2,50 FÅ HER