Långa köer på Arlanda – Malin stod redo vid gaten när strejkbeskedet kom

0
42

Just nu är det långa köer inne vid terminal 5 på Arlanda, rapporterar Expressen. Enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia, har det inte med SAS-piloternas strejk att göra utan kopplas till det ”höga resetrycket”. P4 Uppsala har pratat med Malin Steffen som precis skulle kliva på en SAS-flight till Köpenhamn när strejkbeskedet kom. – Det var vår tur att kliva på när de stoppade boardingen och sa att flyget var inställt, säger hon. Samtidigt rapporterar norska medier om oroliga SAS-resenärer på Gardermoen. – Vi har ingen plan b, men vi får ta det som det kommer, säger Andrea Rønning, som var incheckad och klar när strejkbeskedet kom, till NRK. Totalt går 900 SAS-anställda piloter ut i strejk i Norge, Sverige och Danmark efter att förhandlingarna brutit samman.