Klimatfrågan splittrar V – rädda att tappa väljare

0
39

Det senaste året har Vänsterpartiet haft en konflikt om den egna klimatpolitiken. Nu är interna kritiker rädda att bråket skrämmer bort nya väljare, skriver DN. Inom partiet finns missnöje kring att bland annat krav mot klimatsmarta livsstilsförändringar dämpats. Under vårens kongress fick exempelvis en skrivning om minskad köttkonsumtion inte gehör, rapporterade Sveriges Radio. Samtidigt delar vårens utspel om att investera 700 miljarder kronor i klimatet medlemmarna. I maj lämnade partiets klimatpolitiska talesperson Jens Holm sitt uppdrag uppdrag efter förslaget om att sänka bränslepriserna. – De som är intresserade av miljö- och klimatfrågor kan vara osäkra på vad vi står för, vad vi driver för frågor och hur vi prioriterar, säger Vilmer Andersen, aktiv i Vänsterpartiets klimatnätverk, till DN.