Forklart: Røyk i kabinen tvinger tilbakeslag på SpiceJet-flyvningen, femte hendelse på 2 måneder

0
40

SpiceJet-talspersonen sa at alle passasjerene var trygt satt i land.

I det som er minst den femte flysikkerhetshendelsen som involverte et SpiceJet-fly de siste to månedene, nødlandet en flyreise til Jabalpur som ble operert av lavprisselskapet på et Bombardier Q400 Dash 8-fly i Delhi lørdag morgen etter røyk lagt merke til i flykabinen.

MAI DAG-anrop

Flyet tok av fra Delhi tidlig lørdag, og mens de klatret forbi 5000 fot, la mannskapet merke til røyk i kabinen sammen med at røykvarsleren på toalettet går av, sa en topptjenestemann ved Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA). “Kabinepersonalet informerte cockpitbesetningen om mild røyk i kabinen, men ved visuell sjekk ble det ikke observert noen tegn til røyk eller skade på toalettet,” la tjenestemannen til.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Senere, da de passerte 14 000 fot, ble det sett økt røyk i kabinen, og det samme ble formidlet til pilotene, som jevnet flyet på 15 000 fot og satte i gang en sving tilbake til Delhi, sa tjenestemannen, og la til at et “MAY DAY”-opprop ble erklært til flygekontrollen. Flyet landet trygt i Delhi noen minutter etter klokken 07.00, og alle passasjerer ble evakuert på taxibanen.

I en uttalelse sa en SpiceJet-talsperson: «2. juli 2022 opererte SpiceJet Q400-flyet SG-2962 (Delhi-Jabalpur). Mens de passerte 5000 fot, la mannskapet merke til røyk i kabinen. Pilotene bestemte seg for å returnere til Delhi. Fly landet trygt i Delhi og passasjerer ble trygt satt av.”

Sikkerhetshendelser

Dette er minst den femte flysikkerhetshendelsen flyselskapet står overfor de siste to månedene. Den 19. juni ble det rapportert om to SpiceJet-hendelser – den ene involverte en fugletreff på en Boeing 737-operert Patna-Delhi-flyvning, der pilotene landet trygt tilbake på Patna etter en motorstans, og den andre involverte også en Bombardier Q400 Dash 8-fly fra Delhi til Jabalpur som måtte nødlande i Delhi etter at kabintrykket ikke bygget seg opp i tråd med flyets høydeøkning.

Best of Explained

Klikk her for mer
Før dette, 4. mai, foretok et SpiceJet-operert Boeing 737 MAX-fly fra Chennai til Durgapur en luftvending etter at en av motorene måtte slås av i luften som følge av en advarsel om oljefilter.

Bare dager før dette fløy et SpiceJet Boeing 737-fly fra Mumbai til Durgapur i kraftig turbulens kort tid før landing, noe som førte til at flere passasjerer ble alvorlig skadet.

Dette kommer i tillegg til at DGCA grep inn. med SpiceJets simulatortreningsprogram for Boeing 737 MAX-flyet, hvor det ble funnet at flyselskapet fortsatte å trene sine piloter på en simulator med kjente utstyrsfeil.

Best of Express Premium

Premium

Det er ingen stjerner lenger, sier Karan Johar. Hvorfor han har rett

Premium

Bli inspirert: Hvorfor sa Sardar Patel at embetsmenn ikke må ta …

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 bestillinger av Høyesterett, 2…

Premium

Innespor: Amit Shahs strategi for Maharashtra og FadnavisFlere premiumhistorier >>

Etter Mumbai-Durgapur-hendelsen, der det skadede flyet som hadde vært vitne til alvorlig turbulens, fikk lov til å ta av fra Durgapur, hadde DGCA beordret en sjekk av alle SpiceJet-flyene.

UPSC-nøkkel > Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her