Forklart: Hva er den autonome flyvinge-teknologidemonstratoren som India har testet?

0
51

Mens den ble operert i en fullstendig autonom modus, viste den en perfekt flytur, ifølge Forsvarets forsknings- og utviklingsorganisasjon. (Bilde: Twitter @rajnathsingh)

India gjennomførte fredag ​​jomfruflygingstesten av Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator, som sies å være forløperen til fremtidige kampdroner. Vi forklarer hva testen betyr for utviklingen av stealth ubemannede kampluftfarkoster for de væpnede styrkene.

Testen

Demonstrasjonskjøretøyet ble testet på Aeronautical Test Range som ligger ved Chitradurga i Karnataka fredag. Mens den ble operert i en helt autonom modus, viste den en perfekt flytur, ifølge Defense Research and Development Organization (DRDO). Starten av kjøretøyet, den automatiske navigasjonen som sporer de angitte punktene – veipunktnavigasjon og et touchdown – ble alle utført med ønsket presisjon.

“Denne flyturen markerer en viktig milepæl når det gjelder å bevise kritiske teknologier mot utviklingen av fremtidige ubemannede fly og er et betydelig skritt mot selvtillit i slike strategiske forsvarsteknologier,” sa Forsvarsdepartementet.

Demonstratoren er utviklet av Aeronautical Development Establishment (ADE), et Bengaluru-basert anlegg av DRDO som arbeider innen ubemannede luftfartøyer, flysimulatorer, pilotløse målfly, situasjonskontrollsystemer og luftvåpen. Forsvarsminister Rajnath Singh Rajnath Singh gratulerte DRDO og sa at det er en stor prestasjon mot autonome fly og vil bane vei for 'Aatmanirbhar Bharat' når det gjelder kritiske militærsystemer.

Hva er spesielt. om det?

DRDO-tjenestemenn fremhevet den flyvende vingestrukturen til teknologidemonstratoren, som refererer til et haleløst fastvinget fly som rommer nyttelasten og drivstoffet i hovedvingene og ikke har en definert flykropplignende struktur som finnes i det konvensjonelle flyet. Designet, sier DRDO-forskere, har potensial til å levere høy drivstoffeffektivitet og sniking, hvis den utføres med presisjon, som demonstrert av noen av avanserte bombefly i USAs arsenal som B-2-bombefly.

Tjenestemennene la til at flytypen med flyvende vinge har en viktig operativ fordel fordi den har lavt reflekterende tverrsnitt som resulterer i lav radarsignatur, noe som gjør det til en stealth-maskin. På grunn av formen har flyet også svært lav luftmotstand eller luftmotstand. Denne unike designen kommer imidlertid også med sine problemer knyttet til stabilitet og krever derfor ytterligere systemer.

Best of Explained

Klikk her for mer

Flyrammen — den grunnleggende mekaniske strukturen til flyet, understellet — landingsutstyret som brukes til start og landing og hele flykontrollen sammen med flyelektronikksystemer som brukes til demonstratoren, er utviklet fra urfolk. Kjøretøyet drives av en liten turbofanmotor som er en jetmotor av luftpustende type.

Hvordan vil det bidra til å utvikle fremtidige kampdroner?

DRDO-forskere sa at denne teknologidemonstratoren vil videre gjennomgå tester for å undersøke andre teknologier i utviklingen av fremtidige kampdroner. Tester vil også bli utført på kjøretøyets skala og kapasitet. Kilder sa at Autonomous Flying Wing Technology Demonstrator er forløperen til et autonomt stealth Unmanned Combat Air Vehicle (UCAV) som utvikles av DRDO, først og fremst for det indiske flyvåpenet. En dekklansert versjon for den indiske marinen sies også å være i pipelinen. UCAV vil være i stand til å skyte opp missiler og presisjonsstyrt ammunisjon.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

DRDO har tidligere utviklet forskjellige droner, som blant annet Nishant, Rustom, Tapas og Lakshya, som har forskjellige kapasiteter og operative roller. I juli i fjor avduket DRDO også sin anti-drone-teknologi rettet mot å nøytralisere fiendtlige angrep. Systemet har evnen til motangrep, inkludert deteksjon, soft kill – for blokkering av kommunikasjonsforbindelsene til drone) og hard kill – og laserbasert hard kill for å ødelegge dronen for å nøytralisere motstanderens droner.

Flere scenarier i den siste tiden, både i India og i utlandet, har fremhevet den strategiske viktigheten av å ha stealth-kampdroner i arsenalet. Mens de indiske væpnede styrkene for tiden opererer en blanding av urfolksutviklede og importerte droner, er en fullstendig hjemmelaget stealth-kampmaskin tidens behov, sa eksperter.

Best of Express Premium

Premium

Det er ingen stjerner lenger, sier Karan Johar. Hvorfor han har rett

Premium

Bli inspirert: Hvorfor sa Sardar Patel at embetsmenn må ikke ta …

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 pålegg fra Høyesterett, 2…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Innespor: Amit Shahs strategi for Maharashtra og FadnavisFlere premiumhistorier >>

Selv om noen rapporter tyder på at UCAV vil få tittelen Ghatak (dødelig) eller Autonomous Unmanned Research Aircraft, har ikke byrået offisielt gitt ut detaljene.

4. JULI-SALG! Kun for våre internasjonale lesere, månedlige priser fra bare $2,50 FÅ HER