Filmer på Youtube utreds – visar ung man med vapen

0
55

Utredningen om dödsskjutningen på köpcentrumet Fields i Köpenhamn inkluderar bland annat flera filmer som publicerades på Youtube 1 juli. Det uppger polisen för Jyllands-Posten. Enligt tidningen handlar det om filmer på en ung man som poserar med ett gevär och en pistol. Polisen säger sig känna till filmerna och bekräftar att de är en del av utredningen. Filmerna går inte längre att se, enligt tidningen. Polisen vill dock varken bekräfta eller dementera om mannen på filmerna är samma 22-åriga danska man som greps efter skjutningen. Polisen har uppgett att flera personer dödats – men inte hur många. Motivet är oklart. Polisen säger samtidigt att det pågår en massiv insats, inte bara i Köpenhamn, utan på hela Själland. Det enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau. Anställda vid danska försvaret kommer att synas på flera platser, skriver polisen på Twitter. Dessa avlastar polisen, så att myndigheten fullt ut kan hantera skjutningen.