Fastighetsägarna: Hyrorna i höst kommer inte chockhöjas

0
41

För bostads- och villaägare väntar ingen chockhöjning av hyran i höst då det baseras på kostnadsökningar under några år tillbaka. Det säger Fastighetsägarnas chefsekonom Tomas Ernhagen och tillägger att årets inflation inte slår igenom så kraftigt direkt, enligt TT. Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg är desto mer bekymrad över de som hyr och menar att de är mer ekonomiskt sårbara än bostadsägare. – Att budgeten nästan inte går ihop är dubbelt så vanligt i dessa grupper, säger han till nyhetsbyrån. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.