Fadnavis går over nestleder CM-sjokkeren og slår et nytt blad, setter sikte på meningsmålingene i 2024

0
41

Maharashtra CM Eknath Shinde og nestleder CM Devendra Fadnavis holder tale på en pressekonferanse i Mumbai. (PTI/File)

Siste liten vri i Maharashtras politiske drama torsdag som så BJP-overkommandoen tvang Devendra Fadnavis til å slutte seg til den opprørske Shiv Sena-lederen Eknath Shinde-ledede regjeringensom viseminister kan ha sjokkert Fadnavis og hans legion av støttespillere i delstaten BJP, men det ser ut til at han allerede har lagt bak seg for å sette nye mål for seg selv og statens BJP. Dette ble bevist fredag ​​kveld, da Fadnavis under et lukket møte med BJP-parlamentsmedlemmer, mens han tok imot gratulasjonshilsenene og bukettene deres, oppfordret dem til å begynne å forberede seg til valglokalene i Lok Sabha og forsamlingen i 2024.

< p>BJP-sentralledelsens overveldende grep for å la Shinde, lederen av 39 opprørske Sena MLAs, ta over som CMmed Fadnavis som hans stedfortreder, til tross for at safranpartiet er det største enkeltpartiet med 106 MLA-er i huset med 288 medlemmer, har imidlertid ikke falt i god jord med partikarakteren i staten. Dette ble gjenspeilet i delstatens BJPs feiringer, som var lavmælte med bildene av Unionens innenriksminister Amit Shah som manglet på plakatene sine på forskjellige steder.

I Premium Now |Fadnavis sjokkert, men BJP klar over årsakene, holdt Eknath Shinde in loop

Hvis Maharashtra BJP-innsidere skal bli trodd, er harmen til en stor del av partiarbeiderne ikke sentrert så mye om “ofringen” av CMs innlegg som om den antatte “ydmykelsen” som er påført deres leder “Apla Devendra (Vår Devendra) )”. De hevder at overkommandoens “diktat” i den ellevte time som beordrer Fadnavis å avlegge ed som Shindes stedfortreder, er “usannsynlig å bli glemt eller tilgitt” når som helst snart. Dens implikasjoner er klare: BJP-ledelsen vil måtte forklare sin kadre i de kommende dagene det “langsiktige målet” bak denne drastiske handlingsplanen.

Den statlige BJP-sjefen Chandrakant Patil sier: “Partiet regner med det enorme offeret Fadnavis måtte gjøre for partiets større interesse. Alle vet at han var CM-kandidaten. Men da det ble formidlet til ham Shinde er neste CM, godtok han lett. Han viste storhjertethet ved å akseptere innlegget til CM-nestlederen.”

Best of Express Premium

Premium

ExplainSpeaking: Til tross for fallet er de indiske aksjemarkedene fortsatt overval…

Premium

'Peter Brook prøvde å ødelegge, gjenskape oss. Jeg var ikke villig til å ødelegge…

Premium

I Gujarat bringer Covid-krisen fremmedgjorte par sammen for en ny sjanse

Premium

Mange scenarier, lignende utfall: Tuticorin-anlegget starter kanskje ikke på nytt, si eks.. .Flere premiumhistorier >>

Den tidligere Nagpur-ordføreren, Sandeep Joshi, skjøt av et emosjonelt brev som hyllet Fadnavis’ offer, betegner ham som et “ideal for hver karyakarta (partiarbeider)” mens han erklærer at “vår respekt og kjærlighet til Fadnavis har økt tusen ganger mer”.

BJP-ledelsens beslutning om å installere Shinde< /strong>som CM sies å være en del av dens større spillplan for å gjøre “dypere inngrep i Uddhav Thackeray-ledede Senas støttebase” over hele staten. Partiets umiddelbare mål er å fjerne Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) og Thane Municipal Corporation (TMC) fra Senas kontroll i det kommende borgervalget.

Ikke gå glipp av |Med Shinde i setet, defanger BJP Uddhav, neste stopp BMC

De i BJP som rettferdiggjør Fadnavis’ sekundær posisjon i den nye dispensasjonen hevder at med bare en halv periode av regjeringen igjen, bør partiet “ikke eie opp anti-incumbency”. Samtidig, for å levere administrative resultater, ble inkluderingen av Fadnavis i Shinde-departementet ansett som nødvendig, argumenterer de. BJP har satt mål om å vinne 32-35 Lok Sabha-seter av de totalt 48 i stortingsvalget og sitt eget flertall med 145 pluss seter i forsamlingens meningsmålinger. Disse målene kan være ambisiøse, men noen BJP-strateger mener at tiden er moden for å nå dem med Sena og kongressen som har blitt betraktelig svekket. En statlig BJP-seksjon ser imidlertid ikke ut til å bli overbevist av slike forklaringer.

Les også |HashtagPolitics | 'First Agniveer' til 'Congs anath': Hvordan Maharashtra-dramaet utspilte seg

Noen delstatsledere i BJP anklaget til og med at «nedbemanningen» av Fadnavis' status kan ha kommet som en konsekvens av den sentrale ledelsens «økende ubehag» med sin oppgang som leder. De hevdet også at Fadnavis' partirivaler som ble satt på sidelinjen under hans periode som CM i 2014-19, da Shinde var minister i kabinettet hans, også kan ha “påvirket” overkommandoens avgjørelse.

JULI. 4 SALG! Kun for våre internasjonale lesere, månedlige priser fra kun $2,50 FÅ HER