En vecka senare, anhöriga har ännu inte fått Kerala doktorands kropp från Tyskland

0
49

Arun Sathyan doktorerade vid University Medical Center i Göttingen (UMG)

En vecka efter att en 25-årig student från Kerala av misstag drunknade vid en sjö i Göttingen i Tyskland, studentens familj och vänner kämpar för att få tillbaka hans kropp till Indien för att utföra de sista riterna.

Arun Sathyan, som doktorerade vid University Medical Center i Göttingen (UMG), drunknade i Rosdorfer Baggersee sjön den 25 juni (lördag). Sathyan, född i Kochi i Kerala, överlevs av sina föräldrar och en yngre bror.

Förra veckan vid 15-tiden hade Arun bestämt sig för att gå ut och besöka sjön Rosdorfer Baggersee med sina vänner. Men eftersom hans vänner inte gick med bestämde han sig för att gå själv,” sa Mayank Chaudhary, en av Arun’s vänner.

Arun med sina föräldrar.

Arun skulle träffa sina vänner på kvällen för att äta middag. Eftersom han inte dök upp försökte hans vänner kontakta honom via telefon, men förgäves. Så de började leta efter honom vid 18-tiden.

Best of Express Premium

Premium

ExplainSpeaking: Trots fallet är de indiska aktiemarknaderna fortfarande övervärdiga…

Premium

'Peter Brook försökte förstöra, återskapa oss. Jag var inte villig att förstöra…Premium

I Gujarat förenar Covid-krisen främmande par tillsammans för en andra chans

Premium

Många scenarier, liknande resultat: Tuticorin-anläggningen kanske inte startar om, säg exp…Fler premiumhistorier >>

“Vi antog att han skulle vara tillbaka på natten, men när han inte kom tillbaka gick vi till polisen klockan 06.00, nästa dag.”

Polisrapporten som fick tillgång till indianexpress.com visade att Aruns tillhörigheter, inklusive hans telefon, ryggsäck hittades nära sjön. Stigen varifrån hans ägodelar hittades ledde direkt till vattnet, och vid sökning under vattnet i över 20 minuter hittades hans kropp, varefter den fördes för obduktion.

“ Detta var en fullständig chock för oss. Vi var inte förberedda på det,” Mayank säger.

Inledningsvis hade Mayank och hans vänner tagit kontakt med det indiska konsulatet i Hamburg i Tyskland och informerat dem om detta. Konsulatets tjänstemän sa att de skulle ta hand om ärendet. “Både sjukhuset och polisen gav oss inga detaljer och därför var vi tvungna att få en fullmakt från familjen.”

Arun på videosamtal med sin familj.

Arun’s vänner bestämde sig också för att samla in pengar med avsikten att donera det till sin familj. Gruppen har arbetat med en begravningsbyrå men repatrieringsprocessen har varit långsam, komplicerad av faktorer inklusive förseningar orsakade av svårigheter att samordna arbetet på olika avdelningar, brist på pappersarbete och lediga dagar för institutionerna och de ansvariga tjänstemännen.

“Om vi ​​bad begravningsfirman att starta processen så pekade de på en annan myndighet och sa att de inte fick dödsattesten. När vi närmade oss ambassaden sa tjänstemännen att de krävde hans pass för att ge ett intyg om inget invändning. Så vi var tvungna att gå till polisen för att få tillgång till hans tillhörigheter, som släpptes först efter dagar av övertalning och långa processer,” sa Mayank.

Aruns bästa vän och labbpartner i Tyskland, Venkatapathi Challa sa: “Även om jag erkänner att det finns många regler och förordningar som ska följas, är det inte Indien där vi känner människor och kan få saker gjorda på begäran. Den tyska byråkratin fungerar på ett annat sätt. De måste samla in mycket information för att göra det lättare. Det har varit en hård tid för oss alla. De arbetar på vissa tidsperioder och de gör inte utöver det.”

En helgdag på institutionerna på onsdagen bromsade processen ytterligare. Just nu väntar familjen på ett intyg om inga invändningar från ambassaden och ett balsameringsintyg från begravningsbyrån, som de är rädda för måste vänta till helgen för att få det.

Tillbaka i Indien är familjen till Arun Sathyan helt förkrossad och har gjort sitt bästa för att sätta press på tjänstemännen.

Aruns yngre bror Athul Sathyan berättade för indianexpress.com att hans familj var “trasig” över förlusten av Arun. “Min mamma är helt förkrossad, hon mår dåligt och föll medvetslös så fort hon hörde nyheten. Hon har gråtit i flera dagar tillsammans.” Hans far, som också är anställd på Cochin Shipyard Limited, är hjärtbruten.

Arun med sina vänner.

“Jag har inte låtit dem engagera sig i processen eftersom de är väldigt känslosamma just nu,” sa Athul. Han sa att han höll sig stark när han var fokuserad på att ta hem sin brors kropp.”

Athul sa att hans familj och vänner har utövat press på alla myndigheter lokalt. “Vi har varit i kontakt med kontoret för utrikesministern, medan en annan minister från Kerala ringde direkt till Indiens generalkonsulats kontor i Tyskland.”

‘En fantastisk, godhjärtad kille’

Arun’s vänner beskriver honom som en rolig och godhjärtad människa. “Arun var en underbar vän som berörde livet för omgivningen. Han hade ett evigt leende ansikte och var alltid redo att hjälpa människor. Han tyckte om vetenskap och arbetade med stor beslutsamhet,” skrev de.

Athul sa att hans bror var driven och brinner för sina studier och arbete. “Även om han har haft många stötar i sin karriär, gav han aldrig upp och jobbade alltid hårt.”

“Det är illa nog att vi förlorade någon närstående, men nu är vi rastlösa över att det har gått en vecka och vi har fortfarande ingen information om hans återkomst. Vi vill ta tillbaka honom så snart som möjligt. Det är det minsta vi kan göra,” Sa Athul.

REA FÖR 4 JULI! Endast för våra internationella läsare, månadspriser från bara 2,50 USD HEM HÄR