Dadgostars känga mot S: Slutpratat nu – det man lovar ska man genomföra

0
74

Kommande pensionshöjningen är den viktigaste reformen för jämlikhet på flera decennier. Det säger Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar i sitt tal under Almedalsveckan i Visby. – Jag är glad att Vänsterpartiet drev igenom höjningen. För människor som byggt upp vårt land ska ha respekt, säger hon. – Sveriges äldre förtjänar det bästa. Dadgostar talade också om hur Vänsterpartiet fått igenom andra krav under mandatperioden. Bland annat lyfter hon marknadshyror och en höjning av grundnivån i sjukersättningen. V-ledarens tal följer en pressträff tidigare under dagen, där Dadgostar krävde en överenskommelse om ”marknadsskolan” mellan V, S, C och MP inför en stundande statsministeromröstning. Hon hotar med att agera om löftet inte hålls. – Det får vara slutpratat nu – det man lovar ska man genomföra, säger Dadgostar.