AIASL:s “tjänst bortfaller” irk Air India, kan leta efter “alternativ”

0
43

AIASL var ett dotterbolag till Air India, före det senares avveckling i år. (Arkiv)

Tata Group-ägda Air India har flaggat oro över flygförseningar och dålig kundupplevelse med sin marktjänstleverantör AI Airport Services Ltd (AIASL). I ett brev till AIASL:s moderbolag AI Asset Holding Ltd (AIAHL) noterade Air India att marktjänstföretagets tjänster “har fortsatt att försämras successivt” och att man funderar på att utforska alternativa arrangemang på flygplatser.

AIASL var ett dotterbolag till Air India, före det senares avveckling i år. AIASL erbjuder marktjänster på de flesta flygplatser i Indien med undantag för Delhi, Bengaluru, Hyderabad, Mangalore och Thiruvananthapuram.

“Medan vi arbetar för att exponentiellt förbättra vår kundupplevelse, kan AIASL inte matcha den erforderliga förändringstakten och vi fortsätter att möta flera utmaningar på de flygplatser som förvaltas av AIASL som leverantör av marktjänster för Air India,” Air Indias huvudkunder erfarenhet & markhanteringsverksamhet

Rajesh Dogra skrev i brevet till AIAHL CMD Vikram Dev Dutt.

Best of Express Premium

Premium

Bli inspirerad: Varför sa Sardar Patel att tjänstemän måste inte ta …

Premium

NITI Aayog-beställd rapport som studerade 3 beslut från Högsta domstolen, 2…Premium

Inside Track: Amit Shahs strategi för Maharashtra och Fadnavis

Premium
Tavleen Singh skriver: Islamism har ingen plats i IndienFler premiumhistorier >>

Dutt svarade inte på meddelanden för att kommentera denna utveckling.

Bland sina bekymmer med AIASL listade Air India ökade markhanteringsförseningar, ständig brist på arbetskraft, otrevligt beteende mot kunder, felaktig hantering av bagage etc. Den påpekade också att andelen Air India-flyg som blir försenade har ökat successivt från 1,8 procent i januari (när Air India överlämnades till Tata Group) till 11,9 procent i maj. Dessa primära förseningar, sade flygbolaget, resulterade också i att efterföljande flygningar som skulle köras med samma flygplan blev försenade.

“Tjänsten upphör inklusive personalbrist sträcker sig till terminalen såväl som rampoperationer som påverkar kontrollen- i/ombordstigning, bagagehanteringsprocesser nästan dagligen. Vi får ett stort antal eskaleringar över alla kanaler som lyfter fram förseningar och bristande professionell hantering av kunder på AIASL-hanterade flygplatser”, noterade Air India.

“Vi kan inte längre acceptera denna situation som ineffektivitet i AIASL-verksamheten påverkar våra tjänster, goodwill och varumärkesimage allvarligt. Med tanke på ovanstående är vi tvungna att undersöka alternativa arrangemang för marktjänster på sådana AIASL-flygplatser. Vi kommer dessutom att tvingas avbryta/skala ner AIASL-marktjänster på sådana flygplatser”, tilläggs det.

UPSC-NYCKEL Har du sett vår avdelning som är dedikerad till att hjälpa USPC-aspiranter avkoda dagligen nyheter i samband med deras tentor? Se här