Svenskt Näringsliv: Svår personalbrist hos företagen

0
49

Nästan var tredje företag tvingas ställa in eller dra ner verksamhet på grund av personalbrist, uppger Svenskt Näringsliv för TT. Läget är ”allvarligt”, menar Mia Bernhardsen, chef för kompetensförsörjning på arbetsgivarorganisationen. – Det drabbar egentligen företag oavsett bransch, men vissa sektorer ser en extra stor utmaning just nu, säger hon. Svårast är att hitta utbildade kockar och hotell- och kökspersonal, samt arbetare inom transport- och industrisektorn. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.