Studentdødssak i 2014: Sherwood-rektor, 2 andre funnet skyldig i uaktsomhet, sendt til 2 års fengsel

0
43

Trioen er dømt til to års fengsel i tillegg til å ha blitt pålagt en bot på Rs 50.000 hver. (Representativt)

Domstolen (CJM) i Nainital har erklært rektor Amandeep Sandhu, sykestueansvarlig søster Payal Paul og vaktsjef Ravi Kumar skyldige i kriminell uaktsomhet i 2014 til klasse 9-student Shaan Prajapatis død.< /p>

Trioen er dømt til to års fengsel i tillegg til å ha blitt pålagt en bot på Rs 50 000 hver. Trioen ble tatt i varetekt og ble senere løslatt mot midlertidig kausjon.

I november 2014 hadde Shaan, en student fra Nepal, dødd av lungebetennelse og septikemi mens han var på vei fra et sykehus i Haldwani til et høyere senter i Noida, hvor han ble erklært brakt død.

Shaans mor Neena Shrestha påsto kriminell uaktsomhet fra skolemyndighetene som ikke klarte å gi ham riktig medisinsk hjelp i tide. Hun sa at sønnen hennes ikke ble ført til sykehuset 13. november, slik skolen hevdet. «Da vi så ham i likhuset, var han fortsatt i uniform. Hvordan er dette mulig hvis han ble innlagt på intensivavdelingen? Sykehuset gir klær,» sa hun.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til DIKT

Premium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | 'Gjør noe spektakulært': Mann fra Pak fortalte …Premium

I landsbyen fauji drømmer, andre tanker, usikkerhet over AgnipathFlere premiumhistorier >>

I klagen hennes sa Shrestha også at hun først ble fortalt om sønnens sykdom den 13. november rundt klokken 10, og rektor hadde ringt henne og sa at de ville ta ham med til Delhi for behandling. Hun fortalte politiet at hun var enig under forutsetning av at han ble overført i en ambulanse med komplette medisinske fasiliteter. Men hun påsto at ingen lege var til stede, og nummeret, som tilhørte ambulansens sjåfør, ble oppgitt som nummeret til legen om bord.

Senere, en null FIR under IPC seksjon 304 A (som forårsaket døden ved uaktsomhet) ble registrert mot skolen i Noida og saken ble overført til den aktuelle politistasjonen i Nainital.

Sandhu hadde på det tidspunktet avvist alle påstander og sa: «Gutten hadde vært syk tidligere. Han hadde astma. Etter at han ble syk 11. november, ble han behandlet på skolen. Senere tok vi ham til et privat sykehus i Haldwani. Dagen etter, da vitalene hans ikke ble bedre, bestemte vi oss for å ta ham med til Noida.»

I en samtale med The Indian Express bekreftet advokat Harish C Pande, som representerte klageren i saken, at trio var dømt og dømt til to års fengsel i saken.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

9. november 2014 hadde Shaah rapportert om ubehag. Ifølge påstandene tok skolemyndighetene ham bare inn på sykestuen og ringte ikke en gang lege. «Da fire dager senere ble helsen dårligere, tok de ham til et sykehus i Haldwani. Ingen ansvarlig person fulgte pasienten og kun en fjerdeklasses ansatt ble sendt for å eskortere ham. Da tilstanden ble ytterligere forverret, bestemte de seg for å flytte ham til et høyere senter i Delhi. Gutten døde imidlertid på veien,” sa Pande.

Shrestha snakket med The Indian Express og sa: “Denne saken vil bli husket av alle utdanningsinstitusjoner i både India og Nepal. Barnehelsetjenesten vil ikke lenger bli neglisjert på skolene, spesielt internatskoler. Forhåpentligvis vil foreldre nå bli informert og oppdatert om helsen til barna deres.»

På den juridiske fronten sa hun at det var vanskelig for henne å foreta utallige turer til Delhi og Nainital fra Nepal og foreta flere runder til den indiske ambassaden. «Jeg var en singel kvinne som nettopp hadde mistet sitt eneste barn. Hver gang måtte jeg forklare de samme tingene til myndighetene. Men jeg fikk også mye hjelp og støtte i India. Jeg møtte Maneka Gandhi, daværende minister for kvinner og barns utvikling, og deretter Uttarakhand-sjefsminister Harish Rawat som hjalp meg mye,” la hun til.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til hjelpe USPC-aspiranter med å avkode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her