Ryssland hävdar fullständig kontroll av Luhansk – Putin har informerats

0
42

Ryssland hävdar fullständigt kontroll av Luhanskregionen i östra Ukraina. Den ryske försvarsministern Sergej Sjojgu ska ha informerat president Vladimir Putin om saken, skriver Reuters. Under natten uppgav den USA-baserade tankesmedjan ISW, Institute for the study of war, att staden Lysytjansk sannolikt föll till Ryssland på lördagen. Det har varit den enda staden i Luhansk som ännu är under ukrainsk kontroll. Ukraina har ännu inte bekräftat att staden fallit. Men bilder som sprids från ryskt håll visar nu hur ryssar lugnt vandrar omkring i de norra och sydöstra delarna av staden, enligt den amerikanska tankesmedjan ISW. Overifierade bilder uppges också visa hur Sovjetflaggan placeras på toppen av stadens förstörda parlamentsbyggnad och andra bilder visar jublande och flaggviftande soldater, enligt Sky News. Luhansk och närliggande området Donetsk utgör tillsammans regionen Donbas.