Premiärminister Modi gratulerar Lapid för att han övertog den israeliska premiärministern

0
39

Premiärminister Narendra Modi. (Express filbild)

PREMIÄRMINISTER Narendra Modi gratulerade i fredags Yair Lapid för att han tog över Israels premiärskap och sa att han ser fram emot att främja det bilaterala strategiska partnerskapet när de två länderna firar 30 år av fullständiga diplomatiska förbindelser.

Lapid svarade med att säga att Indien är en “viktig partner” och en “nära vän till Israel”, och han ser fram emot att arbeta tillsammans för att fördjupa denna vänskap.

Israels parlament röstade på torsdagen för att upplösas sig och skicka landet till valurnorna i november för femte gången på mindre än fyra år.

Lapid, Israels utrikesminister och arkitekt för den avgående koalitionsregeringen, blev landet’ s tillfälliga premiärminister strax efter midnatt på fredagen. Han tog över efter Naftali Bennett, Israels kortast sittande premiärminister.

“Varma önskningar och hjärtliga gratulationer till hans excellens @yairlapid för att han övertog Israels premierskap. Jag ser fram emot att fortsätta att främja vårt strategiska partnerskap när vi firar 30 år av fullständiga diplomatiska förbindelser”, twittrade Modi.

https: //platform.twitter.com/widgets.js

Lapid svarade: “Tack, @NarendraModi. Indien är en viktig partner och nära vän till Israel. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att fördjupa denna vänskap & stärka de speciella banden mellan våra två länder.”

Modi twittrade också till Naftali Bennett. “Tack Hans excellens @naftalibennett för att du är en sann vän till Indien. Jag värnar om våra fruktbara interaktioner och önskar dig framgång i din nya roll,” sa han i en annan tweet.

Best of Express Premium

Premium

NITI Aayog-beställd rapport som studerade 3 order från Högsta domstolen , 2…Premium

Tavleen Singh skriver: Islamism har ingen plats i Indien

Premium< /figure>'Det största problemet är vårt beroende av importerad energi, vilket är 4 % av…

Premium

Ett brev från Silchar, Assam : Nere en stad, på en båt med en kroppFler premiumhistorier >>

Bennet svarade, “Tack min kära vän. Till en lång och stark vänskap.”

UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är tillägnad att hjälpa USPC-aspiranter avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här