Normalt nedbør over India i juli, sier IMD

0
47

Normalt til over normalt regn forventes over Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Maharashtra, indre Karnataka, Telangana, Gujarat, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Punjab, Delhi og Tripura denne måneden .(Fil)

India Meteorological Department (IMD) har spådd normal nedbør over landet i løpet av juli, som er 280,4 mm i henhold til data fra 1971 til 2020. “Månedlig nedbør for juli over landet er mest sannsynlig å være normal , som er 94 til 106 prosent av Long Period Average (LPA),» heter det i prognosen som ble utgitt på fredag.

Imidlertid vil Odisha, Vest-Bengal, nordøst-India, Kerala, kystnære Karnataka, Vidarbha-regioner oppleve under normal nedbør i løpet av denne måneden. Normalt til over normalt regn forventes over Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Maharashtra, indre Karnataka, Telangana, Gujarat, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Uttarakhand, Punjab, Delhi og Tripura denne måneden.

Juli nedbør står for 35 prosent av sesongens nedbør og er avgjørende for såing og tidlige vekststadier av kharif-avlingene. Nedbøren i denne måneden er spesielt betydelig ettersom juni endte med et underskudd på 8 prosent over landet.

For tiden går et øst-vest trau mellom nordvest Rajasthan og nordøst i Bengalbukta, og tiltrekker seg fuktige vinder både fra Arabiahavet og Bengalbukta over nordlige India-regioner. Uttarakhand og Himachal Pradesh vil sannsynligvis få utbredt regn i løpet av de neste fem dagene. Totalt sett vil monsunen sannsynligvis forbli aktiv i løpet av den første uken til rundt 10 dager i juli, og vil gi utbredt nedbør over hele landet, inkludert sentrale India, bortsett fra de nordøstlige regionene.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til POEMPremium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, omtanke, usikkerhet over AgnipathFlere premiumhistorier &gt ;>

På fredag ​​avanserte den sørvestlige monsunen inn i Punjab, Haryana og noen flere deler av Rajasthan. Med tilgjengeligheten av gunstige forhold, er monsunen satt til å dekke hele landet i løpet av de neste to til tre dagene. Fra fredag ​​gikk den nordlige grensen av monsun gjennom Deesa, Chittorgarh, Bikaner og Khajuwala.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i sammenheng med deres eksamener? Se her