När SC drar upp Nupur Sharma säger kongressens Jairam Ramesh att BJP borde hänga med huvudet i skam

0
43

Den avstängda BJP-ledaren Nupur Sharma blev allvarligt tillrättavisad av högsta domstolen i fredags. (Facebook)

När Högsta domstolen i fredags föll hårt mot den avstängda BJP-talespersonen Nupur Sharma för hennes kontroversiella kommentarer om profeten Mohammed, slog kongressen emot BJP och sa att den högsta domstolen har hållit en spegel till sin regering och att domstolens uttalanden borde få partiet att hänga med huvudet i skam.

Han kallade högsta domstolens iakttagelser “avgörande och långtgående”, sade AICC:s generalsekreterare med ansvar för kommunikation, Jairam Ramesh, “Dessa kommentarer från högsta domstolen, som ger genklang hos hela landet, borde få partiet vid makten att hänga med huvudet i skam.”

“Högsta domstolen har hållit en spegel till denna regering och ropat ut det fula i dess handlingar. Det är ingen hemlighet att BJP försöker dra nytta av att väcka gemensamma passioner. Idag har Högsta domstolen stärkt beslutsamheten hos varenda en av oss som bekämpar dessa destruktivt splittrande ideologier,” sa han i ett uttalande.

“Rätten har mycket riktigt kallat BJP:s talesperson för att vara “ensam ansvarig för att tända känslor över hela landet” och att hon borde be om ursäkt till hela nationen . Högsta domstolen har enligt uppgift till och med observerat att hennes utbrott är ansvarigt för vad domstolen kallade “den olyckliga incidenten i Udaipur”,” påpekade han.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Weekly news express — PGII to POEM

Premium
Kvinnoemancipation eller befolkningskontroll? Varför abort legaliserades i…

Premium

Udaipur-mord på video | “Gör något spektakulärt”: Man från Pak sa …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I byn fauji drömmar, andra tankar, osäkerhet över AgnipathFler premiumhistorier >>

Bänken, sade Jairam Ramesh, “kallade henne också för hennes arroganta, envisa beteende och den slarviga karaktären av hennes ursäkt.”

“Särskilt, SC frågade hennes ombud om hon utsätts för hot, eller om hon har gett ett (säkerhets)hot till nationen. Rätten framhöll till och med den vördnadsfulla behandlingen som utmötts till BJP:s talesperson av polisen och frågade om en “röd matta” rullades ut för henne,” sa han.

Ramesh sa att kongressen “aldrig kommer att upphöra med sin kamp mot polariserande antinationella krafter av alla slag som försätter nationen i kaos för politiska vinster och låter alla indiska medborgare bära konsekvenserna av deras perversa handlingar.”

UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är tillägnad att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här