M-ledaren: Bra att S är ärliga om friskolor

0
123

Att Socialdemokraterna pratar ”klartext” om att man vill stoppa vinstuttagen i välfärden är bra, säger M-ledaren Ulf Kristersson i SVT:s Aktuellt. – Det är bra att S nu är ärliga till alla de föräldrar som får veta att deras skolor nu kommer stängas, säger Ulf Kristersson. Andersson svarar att han ”läser rakt ur friskolornas pamfletter”. – Det säger något om debatten, säger hon. Varken M eller S utesluter KD:s nya förslag om tvång på kemisk kastrering för dömde våldtäktsmän. – Kanske, svarar Andersson medan M-ledaren säger att metoden kan användas i vissa läget. Om vad som behöver göras för att stoppa gängkriminaliteten är bland annat hårdare straff, visitationszoner och slopad ungdomsrabatt förslag från Moderaterna. Statsministern säger att han bara har ”halva lösningen” och säger att förutom skärpta straff och fler poliser behövs andra åtgärder för att bryta nyrekryteringen till gängen. – Vi behöver mobilisera hela samhället, säger hon. Texten uppdaterats