KD vill se fredade zoner i Stockholm: ”Trygghetskris”

0
42

Kristdemokraterna i Stockholm vill införa fredade zoner i huvudstadens nattliv, med möjlighet att stänga ute våldsverkare från specifika områden. Det skriver partiets gruppledare Erik Slottner i ett debattinlägg i Aftonbladet. Han anser att Sverige befinner sig i ”en trygghetskris”, med ökade skjutningar, rån och sexualbrott, och som har förvärrats vid Socialdemokraternas tid vid makten. Slottner pekar ut fyra områden – City, Stureplan, Gamla Stan och Medborgarplatsen – som skulle vara aktuella. Han inspireras av hur Köpenhamnspolisen exempelvis haft möjlighet att porta dömda våldsbrottslingar från specifika områden i upp till två år. Han frågar sig om det är våldsbrottslingars eller ”vanliga människors” frihet som ska värnas. ”För Kristdemokraterna är svaret enkelt”, skriver han.