Hvordan skjule din sist sett status på WhatsApp og hvorfor du bør

0
41

WhatsApp er ganske enkelt, men enkelte deler av hvordan det fungerer kan være forvirrende (spesielt hvis du er ny på plattformen), inkludert hvordan Sist sett-statusen fungerer.

Siden WhatsApp ble en del av Meta, har det lagt til flere funksjoner som ligner på de du kanskje har sett på Facebook Messenger. I denne artikkelen skal vi se på Sist sett-statusen som WhatsApp viser til kontaktene dine, så vel som andre brukere på plattformen, og hvordan du skjuler denne informasjonen for fremmede. 

Innholdsfortegnelse < ul id="table-of-contents">

Hva sist sett status betyr

WhatsApps siste sett-status refererer til når brukeren sist var aktiv på appen. Dette inkluderer forrige gang en bruker svarte til noen, samt forrige gang de hadde appen åpnet på enheten sin. Når du åpner en chat med en annen bruker på WhatsApp, kan du finne Sist sett-statusen ved siden av profilbildet deres øverst på skjermen. Hvis noen ikke har svart på meldingene dine på en stund, kan du sjekke Sist sett-statusen deres for å se om de har unngått meldingene dine med vilje eller om de ikke har vært på nett så lenge.  

Ikke forveksle Sist sett-funksjonen med Lesekvitteringer (blå haker ved siden av meldingen når mottakeren leser den) og Nettstatus (viser når brukeren er tilkoblet og har WhatsApp-appen åpen i forgrunnen på enheten).

Mens Last Seen ikke er en ny funksjon på WhatsApp, er det nylig mottatt en oppdatering. Tidligere var du i stand til å skjule Sist sett-informasjonen fra WhatsApp-brukerne som ikke er i kontaktlisten din eller for alle. Med oppdateringen kan du også skjule Sist sett-statusen din for bestemte personer. Faktisk er det som å blokkere bestemte kontakter fra å se Sist sett-informasjonen din.

Merk: Hvis du ikke deler Sist sett-statusen din, vil du ikke kunne se Sist sett-statusen til andre brukere.

Hvordan skjuler du Sist sett-statusen din på WhatsApp

Alternativet for å skjule Sist sett-statusen din er tilgjengelig for Android- og iOS-brukere. Hvis du ikke vil at enkelte personer skal være oppmerksomme på din tilstedeværelse på nettet i appen, kan du kontrollere hvem som kan se informasjonen din sist sett i WhatsApps personverninnstillinger. 

Skjul Sist Sett-statusen din på Android

Hvis du er en Android-bruker, følg trinnene nedenfor for å skjule Sist Sett-statusen din på WhatsApp ved hjelp av mobilappen. 

 1. Åpne WhatsApp på smarttelefonen.
 2. I øvre høyre hjørne av skjermen velger du tre vertikale prikker-ikonet for å åpne menyen. 

 1. På rullegardinmenyen velger du Innstillinger.
 1. I Innstillinger-menyen velger du Konto

  Velg Personvern .

 1. Til slutt, i Personvern-innstillingene, velg >Sist sett.
< ol start="7">

 • Velg ett av alternativene fra Sist sett-vinduet, og velg deretter Ferdig nederst på skjermen for å bekrefte. Disse alternativene inkluderer: 
  • Alle: Tillat hvem som helst å se Sist sett-statusen din.
  • Mine kontakter: Tillat bare personer på kontaktlisten din å se Sist sett-statusen din.
  • Mine kontakter unntatt: Velg kontakter manuelt som ikke vil kunne se Sist sett-statusen din. 
  • Ingen. Skjul Sist sett-informasjonen for alle, noe som betyr at du heller ikke vil kunne se noen andres Sist sett-status. 

  Hvis du ombestemmer deg og ønsker å gjenopprette Sist sett-statussynlighet, går du tilbake til Sist sett-delen av personvernet innstillinger når som helst. 

  Skjul statusen din sist sett på iPhone 

  Trinnene for å skjule Sist sett-statusen din på Apple-enheter er like. Appens grensesnitt er imidlertid litt annerledes. Hvis du er en iOS-bruker og trenger hjelp til å navigere gjennom WhatsApps personverninnstillinger for å skjule Sist sett-informasjonen din, følger du trinnene nedenfor.

  1. Åpne WhatsApp på telefonen.< /li>
  2. Velg Innstillinger nederst til høyre på skjermen.
  1. Følg deretter stien Konto > Personvern > Sist sett
  1. Dette åpner en side med alternativer for hvem som kan se Sist sett-statusen din: alle, kontaktene mine og ingen. På iPhone er ikke alternativet for å skjule Sist sett-statusen din fra spesifikke kontakter tilgjengelig ennå, da det fortsatt er under testing. WhatsApp vil automatisk lagre alternativet du velger. 

  Merk: Du har ikke tilgang til personverninnstillingene dine på WhatsApp på nettet, noe som betyr at du ikke kan endre dem for å skjule Sist sett-statusen din fra datamaskinen.

  Hvorfor du bør skjule Sist Sett-statusen din på WhatsApp

  Å skjule Sist Sett-statusen din eller la den være synlig for alle, er et spørsmål om hvor privat du er ønsker å beholde WhatsApp-kontoen din. WhatsApp pleide å sette statussynligheten Sist sett til Allesom standard, noe som betyr at hver bruker på plattformen kan få tilgang til denne informasjonen. Dette tillot også tredjepartsapper å utnytte denne funksjonen og spore enkelte brukere gjennom WhatsApp. 

  Etter den siste sikkerhetsoppdateringen kan WhatsApp-brukere som ikke er på kontaktlisten din, og som du ikke har utvekslet en eneste melding med, ikke se når du sist har vært online (eller om du #8217;er online akkurat nå). Siden en app ikke er en kontakt, forhindrer denne oppdateringen tredjepartsapper fra å få tilgang til Sist sett- eller Online-statusinformasjonen din. 

  Du kan bruke denne nye oppdateringen selv om du’ er ikke i det hele tatt bekymret for andre som sporer din online tilstedeværelse på WhatsApp. Tvert imot, du vil kanskje at vennene dine eller kjære skal vite når du sist ble sett på nettet. I så fall kan du sette Sist sett-statusen din til Mine kontakter unntatt og bare la personene du stoler på være umarkert.

  Gjør WhatsApp mer privat >

  Sist sett er en vanlig funksjon i mange andre sosiale medieplattformer og messengers (som Viber eller Telegram). På de fleste av dem kan du imidlertid enten holde denne funksjonen aktivert eller deaktivere den helt. Muligheten til å skjule Sist sett-statusen din for visse brukere er et utmerket tillegg til WhatsApps personvernfunksjoner som kan hjelpe deg med å gjøre WhatsApp-kontoen din mer privat.