Hong Kong utplasserer massiv sikkerhet mens Kinas Xi Jinping skal sverge inn ny leder

0
40

Kinas president Xi Jinping holder en tale etter å ha ankommet til det kommende overleveringsjubileet med tog i Hong Kong, 30. juni 2022. (AP)

Myndighetene satte inn en massiv sikkerhet styrke rundt Hong Kong på fredag ​​da Kinas president Xi Jinping forberedte seg på å sverge byens nye leder inn og delta på feiringer for å markere 25-årsjubileet for den tidligere britiske koloniens overlevering til Beijing.

Røde lykter og plakater som erklærer en “ny æra” av stabilitet dekorerte hovedveier og gangveier nær konferansesenteret der den siste kolonialguvernøren, Chris Patten, tårevåt overrakte Hong Kong tilbake til Kina ved en regnvåt seremoni i 1997.

Klokken 08.00 (0000 GMT) samlet en gruppe tjenestemenn seg ved siden av Victoria Harbour for en flaggheisingseremoni i stormende forhold da byen opplevde sin første tyfon i år. Helikoptre fløy over havnen og dinglet flaggene til Kina og Hong Kong.

Xi deltok ikke på flaggheisingen, og media rapporterte at han overnattet over grensen i Shenzhen etter å ha ankommet Hong Kong torsdag. Han skal tilbake til finanssenteret tidlig på fredag ​​for å sverge inn byens nye leder, John Lee.

Best of Express PremiumPremium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, andre tanker, usikkerhet over Agnipath Premium

Delhi HC nylig slo ned fullmakter Banks Board Bureau; ny kropp til s…Flere Premium-historier >>

Noen analytikere ser på Xi’s besøk som en seiersturné etter at Beijing strammet kontrollen over Hong Kong med en omfattende nasjonal sikkerhetslov, etter masseprotester for demokrati i 2019.

Etter å ha ankommet Hong Kong torsdag sa Xi at byen hadde overvunnet sine utfordringer og “reist seg fra asken”.

Tidligere Hong Kong-sikkerhetssjef John Lee, som er sanksjonert av USA på grunn av sin rolle i implementeringen av den nye nasjonale sikkerhetsloven, tar ansvaret i en tid da det globale finansknutepunktet står overfor en utvandring av mennesker og talent blant noen av de tøffeste Covid -19 restriksjoner i verden.

Xis tur til Hong Kong er hans første siden 2017, da han sverget inn byens første kvinnelige leder, Carrie Lam, som hadde tilsyn med noen av territoriets mest tumultariske tider preget av protester mot myndighetene i 2019 og Covid-epidemien.

Storbritannia returnerte Hong Kong til kinesisk styre 1. juli 1997, under et “ett land , to systemer” formel som garanterer omfattende autonomi og rettslig uavhengighet som ikke sees i fastlands-Kina.

Kritikere av regjeringen, inkludert vestlige nasjoner, anklager myndighetene for å tråkke på disse frihetene, som Beijing og Hong Kong avviser.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her