Hoe u uw laatst geziene status op WhatsApp kunt verbergen en waarom u dat zou moeten doen?

0
58

WhatsApp is vrij eenvoudig, maar bepaalde delen over hoe het werkt, kunnen verwarrend zijn (vooral als je nieuw bent op het platform), inclusief hoe de Last Seen-status werkt.

Sinds WhatsApp onderdeel is geworden van Meta, heeft het meer functies toegevoegd die vergelijkbaar zijn met die je misschien hebt gezien op Facebook Messenger. In dit artikel zullen we kijken naar de Laatst gezien-status die WhatsApp toont aan uw contacten, evenals aan andere gebruikers op het platform, en hoe u deze informatie voor vreemden kunt verbergen. 

Inhoudsopgave < ul id="table-of-contents">

Wat de laatst geziene status betekent

De laatst gezien-status van WhatsApp verwijst naar wanneer de gebruiker voor het laatst actief was in de app. Dit omvat de laatste keer dat een gebruiker op iemand heeft geantwoord, evenals de laatste keer dat ze de app op hun apparaat hadden geopend. Wanneer je een chat opent met een andere gebruiker op WhatsApp, kun je hun Laatst gezien-status vinden naast hun profielfoto boven aan het scherm. Als iemand je berichten al een tijdje niet heeft beantwoord, kun je hun laatst gezien-status controleren om te zien of ze je berichten expres hebben vermeden of dat ze al zo lang niet online zijn geweest.  

Verwar de functie Laatst gezien niet met Leesbevestigingen (blauwe vinkjes naast het bericht wanneer de ontvanger het leest) en Online status (geeft aan wanneer de gebruiker online is en de WhatsApp-app op de voorgrond op zijn apparaat heeft geopend).

Hoewel Last Seen geen nieuwe functie op WhatsApp is, heeft het onlangs een update ontvangen. Voorheen kon je je Laatst gezien-informatie verbergen voor de WhatsApp-gebruikers die niet in je contactenlijst staan ​​of voor iedereen. Met de update kun je ook je Laatst gezien-status verbergen voor specifieke mensen. In feite is het alsof u bepaalde contacten blokkeert om uw Laatst gezien-info te bekijken.

Opmerking: als je je Laatst gezien-status niet deelt, kun je de Laatst gezien-status van andere gebruikers niet zien.

Hoe u uw laatst gezien-status kunt verbergen op WhatsApp

De optie om uw laatst gezien-status te verbergen is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers. Als je niet wilt dat bepaalde mensen op de hoogte zijn van je online aanwezigheid in de app, kun je bepalen wie je Laatst gezien-info kan zien in de privacy-instellingen van WhatsApp. 

Verbergen Je Laatst gezien-status op Android

Als je een Android-gebruiker bent, volg dan de onderstaande stappen om je Laatst gezien-status op WhatsApp te verbergen met behulp van de mobiele app. 

    < li>Open WhatsApp op je smartphone.
  1. Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm het pictogram drie verticale stippen om het menu te openen. 
< /figure>

  1. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Instellingen.
    < li>Selecteer in het menu Instellingen Account
  1. Selecteer Privacy.
  1. Eindelijk, in de Privacyinstellingen, selecteer Laatst gezien.
  1. Selecteer een van de opties in het venster Laatst gezien, selecteer vervolgens Gereed onderaan het scherm om te bevestigen. Deze opties omvatten: 
  • Iedereen: Laat iedereen je laatst gezien-status zien.
  • Mijn contacten: sta alleen mensen in je contactenlijst toe om je laatst gezien-status te zien.
  • Mijn contacten behalve: Selecteer handmatig contacten die dit niet kunnen om je laatst gezien-status te bekijken. 
  • Niemand. Verberg je Laatst gezien-info voor iedereen, wat betekent dat je ook de Laatst gezien-status van iemand anders niet kunt zien. 

Als u uw en als je de zichtbaarheid van je Laatst gezien-status wilt herstellen, keer je op elk moment terug naar het gedeelte Laatst gezien van de privacy-instellingen.De stappen voor het verbergen van uw Laatst gezien-status op Apple-apparaten zijn vergelijkbaar. De interface van de app is echter een beetje anders. Als je een iOS-gebruiker bent en hulp nodig hebt bij het navigeren door de privacy-instellingen van WhatsApp om je Laatst gezien-info te verbergen, volg dan de onderstaande stappen.

  1. Open WhatsApp op je telefoon.< /li>
  2. Selecteer Instellingen in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  1. Volg dan het pad Account > Privacy > Laatst gezien
    < li>Hiermee wordt een pagina geopend met de opties wie je Laatst gezien-status kan zien: iedereen, mijn contacten en niemand. Op de iPhone is de optie om je Laatst gezien-status te verbergen voor specifieke contacten nog niet beschikbaar omdat deze nog wordt getest. WhatsApp slaat de optie die je selecteert automatisch op. 

Opmerking:Je hebt geen toegang tot je privacy-instellingen op WhatsApp op het web, wat betekent dat je ze niet kunt wijzigen om je Laatst gezien-status van je computer te verbergen.

Waarom je je laatst gezien-status op WhatsApp moet verbergen

Je laatst gezien-status verbergen of aan iedereen laten zien, is een kwestie van hoe privé je bent je WhatsApp-account wilt behouden. WhatsApp heeft de zichtbaarheid van je laatst gezien-status ingesteld op Iedereenstandaard, wat betekent dat elke gebruiker op het platform toegang heeft tot deze informatie. Hierdoor konden apps van derden deze functie ook misbruiken en bepaalde gebruikers volgen via WhatsApp. 

Na de laatste beveiligingsupdate kunnen WhatsApp-gebruikers die niet in je contactenlijst staan ​​en met wie je geen enkel bericht hebt uitgewisseld, niet zien wanneer je voor het laatst online bent geweest (of dat je #8217;ben nu online). Aangezien een app geen contactpersoon is, voorkomt deze update dat apps van derden toegang krijgen tot uw laatst gezien of online statusinformatie. maak je helemaal geen zorgen over andere mensen die je online aanwezigheid op WhatsApp volgen. Integendeel, u wilt misschien dat uw vrienden of geliefden weten wanneer u voor het laatst online bent gezien. In dat geval kun je je Laatst gezien-status instellen op Mijn contacten behalve en alleen de mensen die je vertrouwt ongeselecteerd laten.

Maak je WhatsApp meer privé

Laatst gezien is een veelvoorkomende functie in veel andere sociale-mediaplatforms en messengers (zoals Viber of Telegram). Bij de meeste kunt u deze functie echter ingeschakeld houden of helemaal uitschakelen. De mogelijkheid om je Laatst gezien-status te verbergen voor bepaalde gebruikers is een uitstekende aanvulling op de WhatsApp-privacyfuncties waarmee je je WhatsApp-account persoonlijker kunt maken.