Forklart: Hvorfor har regjeringen innført en spesiell cess på eksport av drivstoff til biler?

0
41

En ansatt ved en petroleumsstasjon i Bharat fyller bensin i et kjøretøy i Mumbai 11. juni 2022. (AP Photo/Rajanish kakade)

I en rekke tiltak for å regulere importen og eksport av gjenstander som råolje og gullhar regjeringen innført særskilt tilleggsavgift på eksport av bensin og diesel på henholdsvis 6 Rs per liter og Rs 13 per liter.

Importavgiften på gull er økt til 15 prosent fra 10,75 prosent for å dempe importen av gull på grunn av bekymring for økende press på underskuddet på driftsbalansen.

En cess på 23 250 Rs per tonn (i form av spesiell tilleggsavgift eller SAED) eller uventet skatt, har blitt pålagt råolje. En SAED på 6 Rs per liter er også pålagt eksport av flyturbindrivstoff (ATF) eller jetdrivstoff.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er petroleumsavgiftsendringene?

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til POEMPremium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, omtanke, usikkerhet over AgnipathFlere premiumhistorier &gt ;>

I et forsøk på å regulere innenlandske råoljeprodusenter fra å importere råolje og deretter selge den til internasjonale paritetspriser, har det blitt innført en uventet skatt.

«De innenlandske råoljeprodusentene selger råolje til innenlandske raffinerier til internasjonale paritetspriser. Som et resultat oppnår de innenlandske råoljeprodusentene uventede gevinster. Tar dette i betraktning, er det pålagt en cess på 23 250 Rs per tonn på råolje. Import av råolje vil ikke være underlagt denne cessen,” sa regjeringen i en offisiell utgivelse.

” Raffineriene eksporterer disse produktene til globalt rådende priser, som er svært høye. Ettersom eksporten blir svært lønnsom, har det blitt sett at enkelte raffinerier tørker ut pumpene sine på hjemmemarkedet,» heter det.

Svarene på Rs 6 per liter på bensin og Rs 13 per liter på diesel har blitt pålagt for å hindre deres eksport.

Generaldirektoratet for utenrikshandel (DGFT) har også stilt et eksportpolitisk vilkår om at eksportører vil bli pålagt å erklære ved eksport at 50 % av kvantumet nevnt i fraktbrevet er/vil bli levert på hjemmemarkedet i løpet av gjeldende regnskap.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

«Disse tiltakene vil ikke ha noen negativ innvirkning på innenlandske utsalgspriser på diesel og bensin. Dermed vil innenlandske utsalgspriser forbli uendret. Samtidig vil disse tiltakene sikre innenlandsk tilgjengelighet av petroleumsproduktene, heter det i utgivelsen.

Hvorfor endres avgiften på petroleum?

For mye juni var flere byer over hele landet vitne til at bensinpumper rasjonerte forsyninger eller stengte på grunn av manglende drivstoff, noe som førte til bekymring for mangel og utløste panikkkjøp hos enkelte forbrukere.

Situasjonen toppet seg rundt midten av måneden, og regjeringen grep inn ved å be pumper holde seg åpne og dirigere oljemarkedsføringsselskaper (OMC) for å sikre tilgjengeligheten av drivstoff. Petroleums- og naturgassdepartementet forsikret også at det var nok drivstoff i landet.

Da globale råoljeprisene økte og verdien av rupien falt samtidig, har OMC-er som statseide IOCL, HPCL og BPCL , og private selskaper Rosneft-støttede Nayara Energy and Reliance Industries, begynte å rapportere tap på detaljsalg.

Etter hvert som tapene økte, forsøkte nedstrøms oljeselskaper å redusere forsyningen til bensinpumpeleverandører, noe som resulterte i drivstoffmangel ved pumper i flere stater. I en uttalelse utstedt 15. juni erkjente myndighetene problemet – og sa at mangel var blitt lagt merke til i Rajasthan, Madhya Pradesh og Karnataka.

Hva med endringene i gullimportavgiften?< /strong>

Det har vært en plutselig økning i importen av gull. I mai ble det importert totalt 107 tonn gull, og importen var betydelig også i juni, heter det i en melding fra Finansdepartementet. Økningen i gullimport legger press på CAD. For å dempe import av gull er tollsatsen økt fra nåværende 10,75 % til 15 %.

Tidligere var grunntollsatsen på gull 7,5 prosent, nå blir den 12,5 prosent. Sammen med utvikling av landbruksinfrastruktur (AIDC) på 2,5 prosent vil den effektive gulltollavgiften øke til 15 prosent.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her