Forbud mot engangsplastartikler trer inn

0
41

Forbudet mot visse engangsartikler av plast (SUP) trer inn fra fredag, med statlige myndigheter som starter en håndhevingskampanje for å identifisere og stenge enheter som driver med produksjon, distribusjon, lager og salg av slike gjenstander.(Representasjon/Arkivfoto)

Forbudet mot visse engangsartikler av plast (SUP) trer inn fra fredag, med statlige myndigheter som starter en håndhevingskampanje for å identifisere og stenge enheter som driver med produksjon, distribusjon, lagring og salg av slike gjenstander, sa tjenestemenn.

Selv om flere produsenter har sagt at de ikke er forberedt på å implementere forbudet på grunn av mangel på alternativer, sa unions miljøminister Bhupender Yadav tirsdag at regjeringen hadde gitt nok tid til industrien og allmennheten til å forberede seg på forbudet mot SUP-varer og det håper på alles samarbeid for å implementere det fra 1. juli.

Brudd på forbudet vil invitere til straffereaksjoner, inkludert en bot eller fengsel eller begge deler, beskrevet i avsnitt 15 i miljøet Protection Act (EPA) og i henhold til vedtektene til respektive kommunale selskaper, sa tjenestemenn i Unionens miljødepartement.

For effektiv håndheving av forbudet er det opprettet kontrollrom på nasjonalt og statlig nivå, og spesielle håndhevingsteam er opprettet for å kontrollere ulovlig produksjon, import, lagerføring, distribusjon, salg og bruk av forbudte SUP-artikler, sa de.

Beste av Express Premium

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 ordre fra Høyesterett, 2…Premium

Tavleen Singh skriver: Islamisme har ingen plass i India

Premium< /figur>'Det største problemet er vår avhengighet av importert energi, som er 4 % av…Premium

Et brev fra Silchar, Assam: Down a town, on a boat with a bodyMore Premium Stories >>

Stater og unionsterritorier har blitt bedt om å sette opp grensekontrollposter for å stoppe mellomstatlige bevegelser av forbudte SUP-gjenstander. Central Pollution Control Board har også lansert en klagesøknad for å gi innbyggerne mulighet til å hjelpe til med å begrense bruken av plast.

Tjenestemenn sa at plast som brukes til emballasje i FMCG-sektoren ikke er forbudt, men vil dekkes av retningslinjene for utvidet produsentansvar (EPR). EPR er produsentens ansvar for å sikre miljømessig forsvarlig håndtering av produktet frem til slutten av sitt liv. I følge CPCB genererer India rundt 2,4 lakh tonn SUP per år. SUP-produksjonen per innbygger er 0,18 kg per år.

12. august i fjor ga departementet ut en melding om forbud mot produksjon, import, lagerføring, distribusjon, salg og bruk av identifiserte SUP-varer, inkludert polystyren og ekspandert polystyren fra 1. juli 2022.

De identifiserte SUP-varene inkluderer øreplugger, plastpinner for ballonger, flagg, godteripinner, iskrempinner, polystyren (termokol), tallerkener, kopper, glass, gafler, skjeer, kniver, sugerør, brett, innpaknings- eller pakkefilmer rundt godteribokser , invitasjonskort, sigarettpakker, plast- eller PVC-bannere på mindre enn 100 mikron, og røreverk.

I Delhi har Revenue Department og Delhi Pollution Control Committee utgjort henholdsvis 33 og 15 team for å sikre håndhevelse av forbudet.Delhi genererer 1060 tonn plastavfall per dag. Engangsplast er beregnet til å utgjøre 5,6 prosent (eller 56 kg per metriske tonn) av det totale faste avfallet i hovedstaden.

Tjenestemenn i miljøavdelingen i Delhi sa at enheter som driver med produksjon, import, lagerføring, distribusjonssalg og bruk av de identifiserte SUP-varene og andre forbudte aktiviteter i henhold til reglene for plastavfallshåndtering vil bli stengt umiddelbart.

Straffetiltak. vil også bli tatt mot vanlige mennesker funnet i brudd på forbudet, sa en høytstående tjenestemann. DPCC vil sikre overholdelse av forbudet i bekreftende områder og MCD og andre lokale organer vil være ansvarlige for implementeringen i den uformelle sektoren, sa tjenestemannen.< /p>

Det kommunale selskapet i Delhi og andre urbane lokale organer vil handle mot de misligholdte enhetene i henhold til deres vedtekter, mens skatteavdelingen vil iverksette tiltak under miljøvernloven.

Tjenestemenn sa at miljøavdelingen her vil overvåke implementeringen av forbudet gjennom “Green War Room” som ble satt opp i oktober 2020 for å holde oversikt over luftforurensningsnivåer og adresserelaterte klager.

Green Delhi-applikasjonen har også blitt oppdatert for å sende inn klager angående brudd på forbudet mot SUP-artikler.Delhi-regjeringen har bestemte seg også for å gjennomføre en studie for å finne ut potensielle barrierer for eliminering av SUP-artikler.

DPCC har også bedt Sriram Institute of Industrial Research om å gjennomføre en undersøkelse for å identifisere hotspots for søppel og kvantifisere generering av plastavfall i byen.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å avkode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her