EU-topp: Samtal pågår om ny sanktionsmyndighet

0
47

Högt uppsatta tjänstemän i Bryssel diskuterar skapandet av en EU-omfattande sanktionsmyndighet i spåren av kriget i Ukraina, rapporterar Financial Times. Mairead McGuinness, som är kommissionär för finansiella tjänster, säger att många är positiva till att skapa en EU-myndighet liknande den amerikanska Office of Foreign Assets Control, Ofac, som kan samordna och följa upp sanktioner. – Allt som skulle hjälpa medlemsländerna att genomföra [sanktioner], och där vi får en europeisk översyn och samordning … skulle vara ett plus, säger McGuinness. Ett alternativ skulle vara att låta uppdraget gå till EU:s planerade anti-penningtvättsmyndighet Amla, lägger hon till. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.