En fjärdedel av amerikanerna tror att det “snart kommer att bli nödvändigt att ta till vapen” mot regeringen, säger enkäten

0
44

En ny undersökning sa att över en fjärdedel av amerikanerna tror att det “snart kan bli nödvändigt att ta till vapen” mot den amerikanska regeringen. (AP/file)

Mer än en fjärdedel av amerikanerna tror att det “snart kan bli nödvändigt att ta till vapen” mot USA:s regering, enligt en ny undersökning som rapporterats av The Guardian.

Resultaten av University of Chicagos Institute of Politics (IOP) undersökningkom mitt i en serie utfrågningar om upploppen i US Capitol den 6 januari, där en våldsam mobb bröt mot säkerhetstjänstemän för att ta sig in i Washingtons berömda maktcentrum.

I undersökningen deltog 1 000 registrerade väljare och genomfördes i maj av den republikanska opinionsmätaren Neil Newhouse och den demokratiska opinionsmätaren Joel Benenson, med input från studenter vid IOP.

Undersökningen sa att 28% av väljarna, inklusive 37% som har vapen i sina hem, sa att “det kan bli nödvändigt någon gång snart för medborgarna att ta till vapen mot regeringen.” Ungefär 45 % av självidentifierade starka republikaner hade denna åsikt medan 35 % av de oberoende väljarna och 20 % av demokraterna höll med.

Best of Express Premium

Premium

NITI Aayog-beställd rapport som studerade 3 order från Högsta domstolen, 2…

Premium

Tavleen Singh skriver: Islamism har ingen plats i Indien

< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

“Det största problemet är vårt beroende av importerad energi, vilket är 4 % av…

Premium

Ett brev från Silchar, Assam: Down a town, on a boat med en kroppFler premiumberättelser >>

Bland annat visade undersökningarna att en majoritet av amerikanerna var överens om att regeringen är “korrupt och riggad mot vanliga människor som jag.” Av detta sa två tredjedelar av de republikanska och oberoende väljarna att regeringen är “korrupt och riggad” mot dem, medan demokraterna delades jämnt.

Medan totalt sett sa 56% av deltagarna att de “allmänt sett litar på att valen genomförs rättvist och räknas korrekt”, instämde endast 33% av de tillfrågade som identifierade sig som republikaner i detta uttalande, till skillnad från 78% av demokraterna. Bland dem som rapporterade att de röstade på Donald Trump 2020 är antalet som säger att de i allmänhet litar på val 31 procent, sade enkäten.

För att driva hem känslan av främlingskap bland väljarna, sade nästan hälften av de tillfrågade (49 % av dem, för att vara exakt) att de kände att “fler och fler känner sig som en främling i [sitt] eget land.”

En bred klyfta 

Undersökningen dokumenterade också en ömsesidig misstro mellan demokrater och republikanska svar.

Omkring 73 % av väljarna som deltog i omröstningen som självidentifierade som republikaner sa “Demokrater är generellt mobbare som vill påtvinga dem som inte håller med om sin politiska övertygelse” medan nästan 74 % av de tillfrågade demokraterna sa detsamma om republikaner.

En likadant sned majoritet av varje parti hävdar att medlemmar av den andra är “allmänt osanning och driver desinformation”, sade undersökningen. Den tillade att över en fjärdedel av de tillfrågade rapporterade att de förlorat vänner på grund av sina politiska ställningstaganden och att de ”inte blivit vänner eller
slutat följa någon på sociala medier på grund av deras politiska åsikter.”

UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är tillägnad att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här