Eks-parlamentsmedlem Ali Anwar: Kastefolketelling vil holde speilet til myndighetene … Større kastepåstander vil tøyle kommunal politikk

0
41

Tidligere Rajya Sabha MP og All India Pasmanda Muslim Mahaz (AIPMM) leder Ali Anwar. (Facebook/Ali Anwar)

Tidligere Rajya Sabha MP og All India Pasmanda Muslim Mahaz (AIPMM) leder Ali Anwar sa torsdag på et møte med ni organisasjoner i Patna at antrekkene ville fungere som vakthunder for å sikre en feilfri < strong>kasteundersøkelse i Bihar. Anwar har lansert en kampanje for å mobilisere Extremely Backward Classes (EBCs) blant både hinduer og muslimer. Han snakker med The Indian Express om behovet for større kastehevdelse for å sløve kommunalisme og hvordan kastetellingen kan være en game-changer.

Utdrag:

Nå som åtte sosiale og apolitiske organisasjoner har kommet sammen med organisasjonen din, AIPMM, hva er egentlig agendaen din?

Nå som vi har skissert våre mål om å bekjempe militant kommunalisme og

strong>sikre en feilfri kastetelling, vil vi besøke visse distrikter i Bihar for å skape større bevissthet om kasteundersøkelsen. Vi har planlagt besøk til Naugachhia, Khagaria og Madhubani i den første fasen på grunn av tilstedeværelsen av våre partnerorganisasjoner der. Ideen er å tiltrekke seg oppmerksomheten til folk og politiske partier fordi vårt endelige mål er å gi OBC-er (Andre bakoverklasser) og EBC-er en større andel av makten. Når vi sier Pasmanda, mener vi alle de etterlatte blant hinduer og muslimer.

Best of Express Premium

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 pålegg fra Høyesterett, 2…

Premium

Tavleen Singh skriver: Islamisme har ingen plass i India

Premium

'Det største problemet er vår avhengighet av importert energi, som er 4 % av …

Premium

A Letter From Silchar, Assam: Down a town, on a boat with a bodyMore Premium Stories >>

Tror du ikke en slik øvelse vil gi næring til debatten mellom kaste versus religion?

Snarere vil større kastepåstander tøyle kommunalpolitikken. De siste 90 årene har vi sett mange kommunale opptøyer kun på grunn av at samfunnet er skarpt delt langs religiøse linjer. Vi vil gå fra kaste til klasse. Det er en generell oppfatning at Yadav, Kurmi og Koeri får større andel i offentlige jobber enn EBC-er. Blant muslimer har vi lavere kaster som Rayeen, Ansari, Qureshi og andre. Så la oss få fullstendige kastemessige data for riktig politikkutforming.

Dr. Rammanohar Lohia pleide å snakke om det kasteløse samfunn. Beveger vi oss ikke i retning av for mye kaste?

Dr Lohia snakket også om å flytte fra jaat (kaste) til jamaat (klasse). Kaste er en realitet i samfunnet vårt. Vi vil be folk fylle ut sin kaste i henhold til statens regjeringsliste for å få riktig telling gjort. For eksempel er personer som kaller seg Mansuri oppført som Dhunia. Så de bør oppføre seg selv som Dhunia. OBC-er er omtrent 19 prosent, men EBC-er er omtrent 31 prosent. Noen utfordrer disse tallene. Derfor må vi telle dem alle. Og når EBC-er viser sin enhet, vil religiøs politikk ta en baksete. Kastetelling vil også holde et speil for regjeringen om den økonomiske statusen til mennesker.

Mening |Politisk enstemmighet for en kastetelling i Bihar kan påvirke nasjonal samtale om denne viktige saken

Er du åpen for å ta støtte fra politiske partier?

Ja. I løpet av tiden trenger vi deres støtte for å bygge momentum. Men vi ønsker ikke støtte fra noen assosiert med BJP og AIMIM, og deres religiøse agenda. Vi har allerede bedt Bihars sjefsminister Nitish Kumar om å sette bestemmelser for å straffe tellere for å gi feil informasjon og ikke bare personer som telles.

Les også |Muslimske grupper sier utvide kastetellingen til også minoriteter

Har du også planer om å kampanje utenfor Bihar?

Vi har allerede planlagt ett program i Haryana i nær fremtid. Det er et godt antall Mewati-muslimer i Haryana, Rajasthan, Madhya Pradesh og Delhi. Vi er i kontakt med likesinnede organisasjoner i noen stater. Når kasteundersøkelsen i Bihar er ferdig, vil vi legge press på andre stater for å gjennomføre kastetellinger eller undersøkelser.

Er det motstand fra geistlige?

Ja. De har allerede begynt å gjøre motstand mot oss. Når muslimer er delt langs kastelinjer, kan de som driver med religionspolitikk dra nytte av det. Men vi er ikke enige med dem, da vi ønsker at statlige fordeler skal filtreres ned til EBC-er blant hinduer og muslimer.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i konteksten av eksamenene deres? Se her