Eks-ansatt i Alibaba sier at eks-sjef bør siktes for voldtekt

0
43

Dette kommer en uke etter at en annen mann i saken ble dømt til 18 måneders fengsel for seksuelle overgrep. (Bildekilde: Reuters)

En tidligere ansatt i t Alibaba har anklaget sin daværende leder for å forsøke å voldta henne på en forretningsreise i fjor, da hun presser politiet til å gjennomgå siktelser i en sak som har satt et sjeldent søkelys på arbeidsplassen trakassering i landet.

Den ansatte, en kvinne kun identifisert med etternavnet Zhou, påsto i en lang konto som ble lagt ut på nettet denne uken at det var inkonsekvenser i en politierklæring om saken som hun sier førte til online offer som skylder mot henne. Det skjedde en uke etter at en annen mann i saken ble dømt til 18 måneders fengsel for seksuelle overgrep.

Den høyprofilerte saken startet en nasjonal diskusjon i fjor om seksuell trakassering på arbeidsplassen og fremhevet kampen og tilbakeslagene som ofre møter når de kommer frem med påstander.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Den tidligere Alibaba-ansatte anklaget sin tidligere leder for å ha forsøkt å voldta henne mens hun var full og til tider bevisstløs.

Best of Express Premium

Premium

NITI Aayog-oppdragsrapport som studerte 3 pålegg fra Høyesterett, 2…

Premium

Tavleen Singh skriver: Islamisme har ingen plass i India

Premium

'Det største problemet er vår avhengighet av importert energi, som er 4 % av …

Premium

Et brev fra Silchar, Assam: Down a town, on a boat med en kroppFlere premiumhistorier >>

Alibaba har sparket både Zhou og manageren, som i politiforklaringer kun har blitt identifisert med etternavnet Wang. Selskapet svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Zhou kritiserte den offisielle politikontoen for å gjøre lederen hennes fra “noen som objektivt sett har kriminelle hensikter, en voldtektsmann med faktiske kriminelle intensjoner, til en god sjef som tar seg av sin fulle kvinnelige underordnede.” “Og som for meg? … Jeg har blitt en ludder som feilaktig anklager den mannlige sjefen hun holdt på med,” fortsatte hun.

Zhou's nettinnlegg sa at Wang hadde bedt en annen Alibaba-ansatt som var hans stedfortreder om å snakke med henne etter at hun meldte ham til politiet. Den ansatte tilbød henne 600 000 yuan ($90 000) for å løse saken privat, heter det i innlegget.

Wang svarte ikke på en forespørsel om kommentar fra hans kone, som har dukket opp som talspersonen hans, og la ut mange uttalelser på nettet til ektemannens forsvar.

Politiet etterforsket to menn i saken. Wang ble varetektsfengslet i 15 dager, men påtalemyndighetene godkjente ikke en arrestasjon på formelle siktelser, og sa at handlingene ikke utgjorde en forbrytelse.

Zhou og hennes advokater ba politiet om å gjennomgå saken i fjor og sikte Wang for voldtekt, men har ennå ikke fått svar.

En domstol dømte den andre mannen, Zhang Guo, en representant for en supermarkedskjede som var i samtaler med Alibaba, for tvangsmessig uanstendighet, og sa at han hadde forulempet Zhou to ganger _ en gang mens hun var full på en middag og dagen etter på hotellrommet hennes .

Zhou har anket sin 18-måneders dom og søker en lengre dom, sa advokaten hennes Du Peng.

I innlegget hennes reiste Zhou spørsmål om politiets beretning om hva som skjedde som natt.

Hun skrev at hennes tidligere leder hadde stjålet ID-kortet hennes for å få hotellet til å lage ham en nøkkel til rommet hennes, og ba personalet om å oppgi ham som en medreisende. Hun sa også at politiet hadde konkludert med at hun ikke kunne uttrykke seg tydelig da resepsjonen ringte for å få hennes samtykke til å gi ham en nøkkel.

“Han kansellerte frivillig taxien sin på appen, bar mitt stjålne ID-kort, dro tilbake til hotellet og la seg til rommet mitt, krenket meg seksuelt,” sa hun til AP og utdypet innlegget sitt. “Alle disse tingene viser at han ikke bare forsøkte å voldta med vilje, men at han også begikk en kriminell handling.” En politierklæring i august i fjor sa at Wang hadde laget nøkkelen med Zhous samtykke og at han hadde ID-kortet hennes, uten å si hvordan han hadde fått det.

Politiet i byen Jinan, hvor overfallet fant sted, svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Konene til de to siktede mennene har gått ut på internett for å benekte Zhous anklager. De har insistert på at Zhou forførte ektemennene deres.

Wangs kone skrev etter domsavsigelsen av Zhang at «hele denne greia var frivillig fra Zhous side, selvregissert og selvhandlet, et lite essay fullt av løgner for å ramme og skade Zhang og Wang.” Mens mange kommentatorer på nett har støttet Zhou og applaudert hennes mot til å si fra, brukte andre konene’ nekter å stemple Zhou som seksuelt promiskuøs.

Zhou har skrevet om hvor forlatt hun følte seg etter at selskapet først ba om unnskyldning, men senere sparket henne.

Hun sa at hun utviklet en stemningslidelse etter å ha gått offentlig ut , og at både hun og mannen hennes forsøkte selvmord. Politiet holdt dem i en måned på et hotell etterpå, for å sikre at de ikke prøvde igjen, sa hun. De ba henne også ikke gi medieintervjuer.

“Jeg håper jeg kan få et rettferdig resultat, et resultat der offeret ikke er fortvilet over rettssystemet,” sa hun.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her