BJP vil nå fokusere på “dynastiet-mukt Bharat”, la bakken på møtet som starter i dag

0
43

Statsminister Narendra Modi, innenriksminister Amit Shah og BJP-sjef J P Nadda | Arkivbilde

SOM BJP prøver å utvide partiet til stater der det ikke har noen eller liten tilstedeværelse, som en del av planene for Lok Sabha-målingen i 2024, vil fokuset til den nasjonale direktøren fra og med fredag ​​i Hyderabad, ifølge kilder, være sørlig. stater og et budskap om “dynasty-mukt Bharat”.

Det tre dager lange konklavet vil omfatte et møte med generalsekretærer fredag ​​kveld og et møte med embetsmenn lørdag morgen, bortsett fra diskusjoner som varer i to dager på den politiske og økonomiske agendaen til partiet. Konklavet vil avsluttes med et offentlig møte på Parade Grounds, Secunderabad, for tale av statsminister Narendra Modi.

En senior partileder sa: «Narrativet for kampanjen for 2024 vil være dynasti-mukt Bharat, da det samme dekker alle regionale partier i landet, inkludert i sørstatene. Dynastipolitikk vil bli anslått som den største faren mot demokratiske prinsipper, et symbol på rettighetspolitikk og grunnårsaken til korrupsjon og vanstyre.»

Ikke gå glipp av |Med Shinde i setet, defanger BJP Uddhav, neste stopp BMC

Lederen påpekte at selv om kongressmukt Bharat og korrupsjonsfritt India var fremtredende BJP-slagord i de to siste Lok Sabha-valgene, ville disse to bli absorbert i “dynastiet-mukt Bharat”-kampanjen. Kilder sa at tonen i den nye kampanjen vil bli satt gjennom uttalelser og taler ved National Executive.

Best of Express Premium

Premium figur>UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til POEM

Premium

Kvinnefrigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, omtanke, usikkerhet over AgnipathFlere premiumhistorier &gt ;>

Lederen la til at det faktum at møtet ble holdt i Hyderabad “gir den eksplisitte beskjeden om at BJPs fokus foran neste stortingsvalg vil være sørstater, hvor partiet ennå ikke har dekket mye av området i når det gjelder utvidelse og valggevinster”. Han sa at diskusjonene og debattene på møtet ville snakke om dette.

Les også |Fadnavis sjokkert, men BJP klar over årsakene, holdt Eknath Shinde i loop

Statsminister Modi har ofte målrettet «dynastipolitikk» i sine taler. Mens han talte til partiarbeidere på BJPs 42. Foundation Day, sa han at mens BJP var viet til nasjonen, var det partier som var “viet til familier”. “Det er fortsatt to typer politikk som foregår i dette landet,” sa han. «Den ene er politikk for familiehengivenhet, og den andre er forpliktet til patriotisme. Disse menneskene kan være i forskjellige stater, men de forblir forbundet med strengene i dynastiets politikk, og dekker hverandres korrupsjon. På nasjonalt nivå og i noen stater er det noen politiske partier som kun jobber for familiens interesser. I dynastiets regjeringer har medlemmene av familien kontroll over det lokale organet til parlamentet… Slike familiefester har aldri tillatt ungdommen i dette landet å komme videre.»

Modi la til at BJP var det eneste partiet som prøvde å utfordre dette.

Telangana BJP-sjef Bandi Sanjay Kumar sa at Hyderabad hadde blitt valgt som møtested for den nasjonale direktøren da “BJP ønsket å avsløre korrupsjonen, feilstyringen og trakasseringspolitikken” til K Chandrasekhar Rao-ledede Telangana Rashtra Samiti (TRS)-regjeringen i staten.

“Jeg ba BJP-ledelsen om å gjøre Hyderabad til stedet… BJP-arbeidere har møtt politiets grusomheter og har blitt anklaget i falske saker for å fremheve feilstyring (i Telangana). Møtet, statsminister Modis tilstedeværelse og hans offentlige tale vil gi tillit til partiarbeidere over hele staten, sa Kumar til The Indian Express.

Foruten Telangana, vil Meghalaya, Nagaland, Tripura, Karnataka, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Mizoram og Rajasthan holde forsamlingsvalg i 2023.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Kilder sa at resolusjonene som ble vedtatt på konklavet vil fremheve «Modis vellykkede lederskap, hans velferdsprogrammer for de fattige , hvordan han tar landet videre, hvordan han tjener respekt for India på globalt nivå, og hvordan han leder partiet til valgseiere». En referanse vil bli gjort til de nylige valgseirene i stater.

BJP National Executive vedtar vanligvis tre resolusjoner – om den politiske situasjonen, økonomi og utenrikspolitikk.

Generalmøtet sekretærer på fredag ​​forventes å sluttføre antallet og karakteren av resolusjonene som skal vedtas ved Hyderabad-konklavet, sa kilder.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglig nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her