Satish Poonia-intervju: “Intelligence engasjert for å snoke på MLAer og redde CM-stolen, hvordan ville de vite om Udaipur”

0
41

Rajasthan BJP-president Satish Poonia. (Facebook)

I spørsmålstegn ved etterretningssvikten i lys av Udaipur-saken, anklaget BJP-statspresident Satish Poonia Ashok Gehlot-regjeringen for å hengi seg til etterretningspolitikk og ikke prioritere lov og orden. Han snakket med Hamza Khan.

Utdrag:

Hva mener du om Udaipur-saken?

< p>Når en slik hendelse skjer der personer fra to samfunn er involvert, forbinder folk det med kaste eller sekter mens en kriminell ikke har noen kaste. For det andre gjelder det statens lov og rett. Og hvis noen spør meg om kongressregjeringens største fiasko de siste 3,5 årene, ville jeg satt lov og orden på toppen. Rajasthan pleide å være en fredelig stat, men under Ashok Gehlot som sjefsminister og også innenriksminister, har avskyelige forbrytelser funnet sted kontinuerlig.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-1. juli 2022: Hvorfor lese 'Office of Chief Minister' eller 'Sponge …

Premium

Maharashtra politisk drama: Da BJP vant, men lederen tapte

Premium

Et århundre gammel, hvordan Gita Press ble ‘ledende leverandør av trykk…

Premium

Forklart: 5 måter iPhone forandret verden på på 15 årFlere premiumhistorier >> Må leses |Udaipur: Offeret søkte politiets dekning, viste til trusler etter arrestasjonen og kausjonen

En slik hendelse er ikke mulig for en enkelt person. Et sted må de sikkert ha hatt noen linker. Dette må undersøkes ordentlig. Det er flere organisasjoner i staten og landet som ønsker å bryte freden i staten og i landet og spre anarki. Så rollen til en organisasjon kan ikke nektes.

Tror du det var et bortfall fra politiet?

Det var absolutt et bortfall. CM har engasjert etterretningstjenestemenn til å snoke etter sine egne MLA-er for å redde stolen hans. De gjør den jobben veldig bra. Men den personen ga ut en video 17. juni, og den fortsatte å gå rundt på sosiale medier. Det er ikke mulig at den videoen ikke nådde noen ansvarlig person. Til tross for det ble ikke Kanhaiya Lal gitt noen sikkerhet. Og så utførte de to drapet veldig tilfeldig. Så det var virkelig en åpenbar etterretningssvikt.

CM har appellert til statsminister Narendra Modi om å appellere for fred.

CM sier kontinuerlig at statsministeren bør komme frem og komme med en appell . Det er uheldig at personen, som er CM og også HM i en stat, ber statsministeren om å stå frem.

Ikke gå glipp av |Udaipur-mordoppdateringer

Og bare å appellere til fred og harmoni på Twitter hjelper ikke. Statlige myndigheters slapphet med slike hendelser fører til økning i slike tilfeller. Rajasthan-politiets slagord er ‘Aam jan mein vishwas aur apradhiyon mein bhay’ (Betrodd av vanlige menn, frykt hos kriminelle), men det er motsatt nå, og den vanlige mannen er redd. Vi er en ansvarlig organisasjon og gjør vårt for å sikre at fred og harmoni opprettholdes i staten. Men Kongressregjeringen fremmer og oppfører seg på en slik måte og skiller mellom hinduer og muslimer.

Og hvordan gjør de dette?

Hvis du husker, de ga tillatelse til Popular Front of India (PFI) for å holde et rally, men innførte CrPC 144 i flere distrikter under Ram Navami, og begrenset dermed prosesjonene. Så naturlig dukker spørsmålet opp i folks sinn om at de hengir seg til ettergivenhet. Dette fører til frykt i hodet til den vanlige mannen.

Les også |Udaipur-drapstiltalte anmeldt under UAPA, CM Gehlot sier at hendelsen var ment å “spredning av terror”

Hvorfor tror du det har vært en økning i avskyelige saker i det siste?

< p>Som jeg sa, loven og orden har svekket seg i staten. Og det er mer politisk slutning i loven nå. For det andre er det ikke noe slikt politinettverk som jobber raskt og griper inn i slike hendelser i tide. Det ser ut til at lov og orden ikke er en prioritet for regjeringen; så mange som 18 voldtekter og 7 drap begås i staten daglig.

Mening |Udaipur-drap: Bøddelens strategi

Hva mener du regjeringen bør gjøre for å forhindre slike hendelser?

I de siste 3,5 årene har staten ikke hatt noen fulltids innenriksminister. CM blir enten hjemme eller i Delhi. Det være seg hendelsene i Karauli eller Jodhpur, CM bør forsikre folk – i ethvert samfunn – om at vi vil beskytte deg. Men han er mer opptatt av sikkerheten til stolen sin, enn sikkerheten til folket.

Hva er kravene fra statens BJP angående hendelsen?

< p>Noen ganger kommer vi over slike avskyelige hendelser, for eksempel voldtekt, som spores raskt. Denne saken er svært grusom, og derfor bør den skyldige tidligst straffes. Rask straff vil også hjelpe til med å gjenopprette troen til folket.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her