Punjab-forsamlingen vedtar resolusjon mot ethvert bud om å endre “naturen” til Panjab University

0
116

For over en uke siden hadde Punjabs sjefsminister Bhagwant Mann søkt inngripen fra unionsministrene Amit Shah og Dharmendra Pradhan for å forhindre “enhver endring i Panjabs natur og karakter”. Universitetet". Fil.

Punjab-forsamlingen vedtok torsdag en resolusjon som anbefaler delstatsregjeringen å oppfordre senteret til ikke å endre “statusen” fra Panjab University. BJP, med sine to MLA-er, Ashwani Sharma og Jangi Lal Mahajan, motsatte seg imidlertid det, og spurte om det faktisk var et forslag om å endre statusen til institusjonen til et sentralt universitet.

Resolusjonen ble fremmet av Punjabs utdanningsminister Gurmeet Singh Meet Hayer, som sa at Punjab hadde rett over Panjab-universitetet og at delstatsregjeringen ikke ville tillate senteret å endre sin natur og karakter.”Panjab-universitetet er vår arv, og det er et spørsmål om identitet for oss,” sa ministeren.

Les |Punjab-forsamlingen vedtar resolusjon mot Agnipath-ordningen

“Dette parlamentet er bekymret for forsøkene som gjøres av enkelte egeninteresser for å presse saken om endring av status for Panjab-universitetet til et sentraluniversitet på ett eller annet påskudd, heter det i resolusjonen.” og føler enstemmig at enhver beslutning om å endre karakteren til Panjab University ikke vil være akseptabel for befolkningen i Punjab og anbefaler derfor på det sterkeste at ingen endring i karakteren og karakteren til dette universitetet bør vurderes av Indias regjering, ” det lagt til.

Resolusjonen sa at ethvert forslag om det samme, hvis det er under behandling, bør droppes med umiddelbar virkning. “Dette huset anbefaler på det sterkeste til delstatsregjeringen å ta saken opp med sentralregjeringen for ikke å endre karakteren og karakteren til Panjab-universitetet…,” det lagt til.

Best of Express Premium

Premium

Kvinnefrigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

Premium

I landsbyen fauji drømmer, andre tanker, usikkerhet over AgnipathPremium

Delhi HC avviste nylig makten til Banks Board Bureau; ny kropp til s…Flere Premium-historier >>

Ved å delta i diskusjonen sa BJP MLA Jangi Lal Mahajan: “Når det ikke er noe forslag, hva er da behovet for denne resolusjonen?” Kongressens MLA Pargat Singh støttet imidlertid resolusjonen, og uttalte at følelsene til folket i Punjab var forbundet med PU.

Kongressens lovgiver Sukhpal Singh Khaira anklaget senteret for å prøve å overta PU fra Punjab. For over en uke siden hadde Punjabs sjefsminister Bhagwant Mann søkt inngripen fra unionsministrene Amit Shah og Dharmendra Pradhan for å forhindre “enhver endring i Panjab-universitetets natur og karakter” her.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her