Midt i sanksjonene blir Russland Indias beste DAP-gjødselleverandør

0
134

India, i 2021-22 (april-mars), importerte 58,60 lt DAP til en verdi av 4007,50 millioner dollar. (Filbilde)

India har importert rundt 3,5 lakh tonn (lt) di-ammoniumfosfat (DAP) gjødsel fra Russland, som ville komme i løpet av april til juli. Dette kommer midt i vestlige sanksjoner mot Russland i kjølvannet av invasjonen av Ukraina.

Importen er kontrahert av Indian Potash Ltd, Rashtriya Chemicals & Fertilizers, Chambal Fertilizers og Krishak Bharati Cooperative til landpriser på $920-925 per tonn, kostnad pluss frakt (CFR). Dette er under prisene som betales av andre land for DAP, hovedsakelig fra Kina, Saudi-Arabia, Marokko og Jordan.

Bangladeshs landbruksdepartement tildelte tidligere denne måneden et årlig anbud for import av 8,12 lt til $1 020-1 030 per tonn. Tilsvarende rapporteres Indonesia og Thailand å ha betalt henholdsvis $992 og $1000 per tonn CFR for 25.000-26.000 tonns forsendelse hver. Pakistan har ikke vært i stand til å trekke seg sammen på det siste, selv ved $1 030 CFR, med den lokale valutaens svekkelse mot dollaren som har bidratt til usikkerheten.

India kontraherer DAP fra Russlands PhosAgro kl. $920 per tonn CFR – som også er pristaket som regjeringen har satt på importører – vil sannsynligvis legge press på andre leverandører, spesielt Marokkos OCP Group, Kinas YUC og Saudi-Arabias Ma’ aden og SABIC. De må kanskje kutte prisene for å beholde markedsandeler.

Beste av Express PremiumPremium

UPSC Key-1. juli 2022: Hvorfor lese 'Office of Chief Minister' eller 'Sponge …

Premium

Maharashtra politisk drama: Da BJP vant, men lederen tapte

Premium

Et århundre gammel, hvordan Gita Press ble ‘ledende leverandør av trykk…

Premium

Forklart: 5 måter iPhone forandret verden på på 15 årFlere premiumhistorier >>

“Det er en smart strategi å diversifisere sine forsyningskilder. Vi gjorde det i urea ved å importere en stor mengde på 47 000 tonn for første gang fra USA. Det samme gjøres ved å skaffe mer DAP (landets nest mest konsumerte gjødsel) fra Russland til en rabatt i forhold til internasjonale priser, sier industrikilder til The Indian Express.

Les |Joe Biden sier at USA styrker styrkeposisjonen i Europa for Russland trussel

Totale DAP-importankomster for april-juli er anslått til 9,5-9,8 lt. Av det vil omtrent 3,5 lt bli levert av PhosAgro, med Ma'aden og SABICs andel på 2,8 lt, YUC'er på 1,27 lt og OCP'er på 1,03 lt.

India, i 2021-22 (april- mars), importerte 58,60 lt DAP til en verdi av 4 007,50 millioner dollar. Hovedtyngden av de 58,60 lt som ble importert sto for Kina (20,43 lt), Saudi-Arabia (19,33 lt), Marokko (12,13 lt) og Jordan (2,46 lt).

Import fra Russland har gitt problemer fra sanksjoner, og tvinger frem «nyskapende metoder» for å utføre betalinger. “Risikoen i dette tilfellet har måttet bæres av selgeren (PhosAgro), siden bankene ikke var villige til å åpne remburser (for å tjene som garanti for betaling) på importørene’ på vegne. Betalinger ble deretter utført ved telegrafisk overføring til selgerens konto, etter at sistnevnte fysisk fremviste de nødvendige dokumentene (kopi av faktura, opprinnelsessertifikat, konnossement, forsikring osv.) 7-10 dager etter at lasten hadde satte seil», forklarte kildene. Den totale reisetiden fra Russlands havner i Østersjøen er 25-30 dager.

Les også |Ukrainas president sier at Vladimir Putin har blitt 'en terrorist'

“Importen har kommet til rett tid når det sås til kharifen. sesongen har nettopp startet og vil nå toppen i juli,” la kildene til.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her