Manabadi TS SSC 10:e resultat 2022 släppt på bse.telangana.gov.in: Webbplatser, appar för att markera memo

0
41

The Secondary School Certificate (SSC) styrelseprov genomfördes från 23 maj till 1 juni 2022. (Grafik av Abhishek Mitra)

TS Telangana SSC Resultat 2022 Manabadi: The Board School Education Telangana (BSE Telangana) släppte resultaten för SSC eller klass 10 styrelseprov idag. Studenter som dök upp i styrelseprovet kommer att kunna kontrollera sina respektive poäng på de officiella webbplatserna — bse.telangana.gov.in eller bseresults.telangana.gov.in. Godningsprocenten är 90 procent. Förra året, sedan alla elever förklarades godkända, var godkändprocenten 100 procent.

Läs |Manabadi TS Telangana SSC 10:e resultat 2022 liveuppdateringar

Totalt 30 007 skolor noterade 100 procent godkända procent medan 15 statliga skolor säkrade noll. Bland distrikten har Siddipet fått den högsta andelen godkända på 97,85 och Hyderabad fick den lägsta andelen godkända på 79,63.

Telanganas styrelseundersökningar genomfördes mellan 23 maj och 1 juni 2022 mellan 9:30 och 12:45. För att säkerställa minsta möjliga spridning av Covid kontrollerades eleverna ordentligt för feber och ombads att desinficera sig innan de gick in i examenshallen. I år uppmanades eleverna också att gå in i examenssalen en halvtimme före examenstiden för att säkerställa att denna process slutförs i tid.

TS Telangana SSC 10:e resultat 2022: När och vart kontrollera

Resultatet kan kontrolleras på den officiella webbplatsen — bse.telangana.gov.in eller bseresults.telangana.gov.infrån ‘SSC-resultatet’ länk tillgänglig på hemsidan. Telanganas styrelse har också en officiell mobilapp känd som ‘T App Folio’. Den här appen kan laddas ner av elever från Play Butik.

Förra året ställdes proven in på grund av ökningen av Covid-fall och betyg för studenter bestämdes utifrån interna betyg. Den totala andelen godkända som registrerades av styrelsen var 100 procent – 5 21 073 kandidater godkändes och befordrades i Telanganas styrelseprov. Totalt var 5 16 578 elever ordinarie elever, av vilka 2 62 917 var pojkar och 2 53 661 flickor. Totalt 2 10 647 elever och 535 skolor uppnådde en 10/10 GPA.

Läs |TS Telangana SSC klass 10:e styrelsens provresultat 2022: Hur man kontrollerar scorekort

Under 2020 kunde styrelsen inte genomföra alla tentor på grund av Covid-fall, endast tre SSC-undersökningar genomfördes när nedstängningen tillkännagavs och styrelsen misslyckades med att genomföra de återstående nio ämnena, inklusive engelska, matematik och naturvetenskap. Därför utarbetades slutresultaten utifrån prestationer i interna bedömningar.

Elever som klarat provet kommer nu att antas till TS Inter första året. Det är en tvåårig kurs som genomförs av junior colleges i delstaterna Andhra Pradesh och Telangana, som är likvärdiga med Higher Secondary, eller Plus Two (10+2), eller Pre-University-kurser i andra statliga styrelser.

Best of Express Premium

Premium

Förklarat: Vad oförändrade små sparräntor betyder för banker, sparare

Premium

Fadnavis chockad, men BJP klar över orsakerna, höll Eknath Shinde i loopPremium

Ignorera inte tjänstesektorn

Premium< /figur>Med Shinde i sätet, BJP defangs Uddhav, nästa stopp BMCMore Premium Stories >>

UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är tillägnad att hjälpa USPC-aspiranter att avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här