Kapitaleiendeler gitt som fordeler under seksjon 194R-omfang

0
44

Tax Deducted at Source (TDS)-regler: Seksjon 194R skal gjelde for selgere som gir insentiver, annet enn rabatter eller rabatter, som er i kontanter eller naturalier, f.eks. bil, TV, datamaskiner, gullmynt, mobiltelefon, sponset tur, gratisbilletter, medisinprøver til leger. (Representativt bilde)

I henhold til budsjettkunngjøringen vil den nye inntektsskattebestemmelsen for TDS på fordeler eller fordeler, i kontanter eller naturalier, tre i kraft 1. juli. Den nye seksjonen 194R krever fradrag av skatt ved kilden med 10 prosent, av enhver person, som gir evt. fordel eller fordel, som overstiger Rs 20 000 i løpet av et år til en innbygger, som oppstår fra virksomheten eller yrket til en slik innbygger.

I et nylig sett med retningslinjer om dette spørsmålet sa inntektsskatteavdelingen betaleren/fradragsgiver trenger ikke kontrollere skattbarheten av summen i hendene på mottakeren og arten av eiendeler gitt som fordel eller fordel er ikke relevant. Selv kapitaleiendeler gitt som fordel eller forutsetning er dekket innenfor rammen av Seksjon 194R.

Denne skattebestemmelsen vil sannsynligvis påvirke fagpersoner som leger, påvirkere på sosiale medier, men eksperter sier at reglene ikke vil endres for funksjonærer. “Det gjelder bare for de som driver forretning og yrke, ikke enkeltpersoner eller funksjonærer. Funksjonærer er allerede omfattet av § 192 i inntektsskatteloven, ingen endring i regler for dem, sier Neeraj Agarwala, partner, Nangia Andersen India.

Seksjon 194R vil gjelde for selgere som gir insentiver, annet enn rabatt eller rabatt, som er i kontanter eller naturalier, f.eks. bil, TV, datamaskiner, gullmynt, mobiltelefon, gratisbillett, medisinprøver til leger, sponset reise. Bestemmelsen innført i FY23-budsjettet vil gjelde fordeler både i kontanter eller naturalytelser.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til POEMPremium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…

Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, omtanke, usikkerhet over AgnipathFlere premiumhistorier &gt ;>

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Agarwala sa: “Nå har anvendelsesområdet blitt utvidet til å omfatte både kontanter og kontanter. Ytelser ble skattlagt tidligere, men det var vanskelig å spore/overvåke. Nå blir det lettere for skatteavdelingen å overvåke med TDS-avgiften.»

Skatteavdelingen har presisert at i tilfelle leger mottar gratis prøver av medisiner mens de er ansatt på et sykehus, vil § 194R gjelde for distribusjon av gratis prøver til sykehuset. Sykehuset som arbeidsgiver kan behandle slike prøver som skattepliktig fortjeneste for ansatte og trekke fra skatt i henhold til § 192. I slike tilfeller må terskelen på Rs 20 000 ses med hensyn til sykehuset.
For leger som jobber som konsulenter med et sykehus og motta gratis prøver, vil TDS først gjelde for sykehus, som igjen vil kreve å trekke fra skatt i henhold til seksjon 194R med hensyn til rådgivende leger. For å fjerne denne vanskeligheten, som et alternativ, kan den opprinnelige ytelsen eller privilegiet leverandør direkte trekke skatt i henhold til § 194R med hensyn til den rådgivende legen som mottaker. Seksjon 194R skal ikke gjelde dersom fordelen eller fordelen gis til en offentlig enhet, som offentlige sykehus, som ikke driver virksomhet eller yrke.

Det er gitt en pust i bakken for salgsrabatt, kontantrabatt og rabatter tillatt til kunder. ved å ekskludere dem fra seksjon 194R, da inkludering av dem ville sette selgeren i vanskeligheter.

UPSC-nøkkel Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her