JAC 12th Arts, Commerce Results 2022 Deklarerade på jharresults.nic.in

0
42

Resultatet kommer att tillkännages klockan 14:30 idag. (Representativ bild)

JAC Jharkhand Board Class 12 Resultat 2022: Jharkhand Academic Council (JAC) tillkännagav resultat för klass 12 styrelseprov för Commerce and Arts-strömmen den 30 juni. Den totala andelen godkända detta år är 97,42 procent för mellanprovet. Alla elever som dök upp i styrelseproven kommer att kunna kontrollera sina resultat på den officiella webbplatsen – jac.nic.in ellerjharresults.nic.in, eller jac.jharkhand.gov.in.

Läs |JAC Jharkhand Board 12th Resultat 2022 LIVE-uppdateringar

Procentandelen godkända i Arts-strömmen är 97,43 procent, medan 92,75 procent av eleverna klarade JAC klass 12 handelsprov i år.

Jharkhands styrelseundersökning genomfördes i ett offlinecenterbaserat läge. Covid-riktlinjerna följdes av alla medlemmar som var närvarande i examenssalarna och de var strikt inriktade på att hålla ett socialt avstånd. Styrelseproven för klass 12 genomfördes mellan 24 mars och 25 april 2022. Examinationen hölls på eftermiddagen.

JAC Jharkhand Board Class 12:e resultat 2022: När och var ska man kontrollera

Studenter kan få tillgång till sina JAC klass 12 styrelseprovresultat 2022 via den officiella webbplatsen eller via SMS. Om de officiella webbsidorna misslyckas med att laddas på grund av överdriven trafik, kan eleverna kontrollera resultatet genom ett textmeddelande genom att följa det givna formatet – För att få resultat i form av ett SMS — Skriv — RESULTAT <mellanslag> JAC12 <mellanslag> Rollkod <mellanslag> Rullnummer och skicka det till 56263. JAC Jharkhand styrelseklass 12 resultat 2022 kommer att skickas till eleverna i form av ett textmeddelande på samma mobilnummer.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-1 juli 2022: Varför ska man läsa “Chiefministerns kontor” eller “Svamp …

Premium

Maharashtras politiska drama: När BJP vann men dess ledare förlorade

Premium

Ett århundrade gammalt, hur Gita Press kom att bli ‘ledande leverantör av trycksaker…

Premium

Förklarat: 5 sätt på vilka iPhone förändrade världen på 15 årFler premiumhistorier >>

År 2021 var den totala andelen godkända som registrerades av styrelsen 90,71 procent, där totalt 3 31 056 elever dök upp i klass 12-provet.

Läs också |JAC Jharkhand Board Class 12:e resultat 2022 : Hur man kontrollerar Inter scorekort

Konstströmmen noterade den högsta andelen godkända på 90,71 procent, handeln var på 90,33 procent och vetenskapen på 86,89 procent. År 2020 var vetenskapsströmmen den sämst presterande strömmen med en total godkänd andel på 59,72 procent.

UPSC-NYCKEL Har du sett vår sektion som är dedikerad till att hjälpa USPC-aspiranter avkoda dagliga nyheter i samband med sina tentor? Se här