Ingen endring i små sparerater: Midt i økende G-Sec-renter forventet økonomer en økning

0
42

Unionens finansminister Nirmala Sitharaman (PTI)

Senteret sa torsdag at det har besluttet å holde rentene på små spareinstrumenter uendret for kvartalet juli-september, ifølge en melding fra Finansdepartementet. Dette til tross for at økonomer forventer en økning i disse rentene gitt den kraftige økningen i statssikkerhetsrenter (G-Sec) de siste tre månedene.

Rentene på små spareordninger tilbakestilles hvert kvartal, men har ikke blitt revidert siden første kvartal 2020-21.

Det betyr at rentene på PPF og NSC – de to mest populære ordningene – vil fortsette på henholdsvis 7,1 prosent og 6,8 prosent. Den ettårige innskuddsordningen vil fortsette å gi en rente på 5,5 prosent i første kvartal av neste regnskapsår, mens jentespareordningen Sukanya Samriddhi Yojana vil tjene 7,6 prosent.

Renten på den femårige seniorspareordningen, som betales kvartalsvis, beholdes på 7,4 prosent. Renten på spareinnskudd vil fortsatt være 4 prosent per år. Tidsinnskudd på ett til fem år vil gi en rente i området 5,5-6,7 prosent, som betales kvartalsvis, mens renten på femårige periodiske innskudd vil gi en høyere rente på 5,8 prosent. Rentene ble revidert for første kvartal 2021-22, og ble redusert kraftig med 40-110 basispunkter, men avgjørelsen ble senere rullet tilbake, med finansminister Nirmala Sitharaman som sa at “ordrene gitt ved tilsyn skal trekkes tilbake”. Reduksjonen av renten og den påfølgende tilbakeføringen skjedde i oppkjøringen til valget i Vest-Bengal-forsamlingen.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Essentials: Ukentlig nyhetsekspress — PGII til POEMPremium

Kvinners frigjøring eller befolkningskontroll? Hvorfor abort ble legalisert i…Premium

Udaipur-drap på video | «Gjør noe spektakulært»: Mann fra Pak fortalte …

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/07/Agnipath-protest.jpeg?resize=450,250" />Premium

I landsbyen fauji drømmer, andre tanker, usikkerhet over AgnipathFlere Premium-historier >>

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

“Rentene på småspareordninger har vært uendret for Q2 FY2023 (juli-september), i motsetning til våre forventninger at de vil bli hevet gitt de kraftige økningene i G-Sec-rentene for ulike løpetider, som slike renter er knyttet til, sier Aditi Nayar, sjeføkonom i Icra.

“Den gjennomsnittlige månedsslutt G-Sec-rentene for ett-, to- og 5-årige obligasjoner har økt betydelig til henholdsvis 5,26 prosent, 5,65 prosent og 6,79 prosent i løpet av mars 2022-mai 2022, fra 3,88 prosent, 4,72 prosent. og 6,0 prosent, henholdsvis i løpet av desember 2021-februar 2022, samt henholdsvis 3,50 prosent, 4,41 prosent og 5,69 prosent i løpet av september 2021 – november 2021,» la Nayar til.

UPSC NØKKEL Har du sett delen vår dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å dekode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her