IE Thinc-økt i dag, for å fokusere på kvinnekollektiver

0
44

India har bevist at kvinnekollektiver kan endre de sosiale, økonomiske og kulturelle indeksene til en nasjon.

At kvinner kan drive et resultatorientert oppdrag ble bevist av suksessen til Indias ASHA-arbeidere, som har vunnet WHOs Global Health Leader-pris for sitt frontlinjeansvar for COVID-19-håndtering. Faktisk har India bevist at kvinnekollektiver kan endre de sosiale, økonomiske og kulturelle indeksene til en nasjon. Våre selvhjelpsgrupper og kvinnelige kooperativ-ledede bevegelser har ført til deres økonomiske inkludering, økonomiske interessenter og gjenoppretting av landrettigheter. Slike kollektiver er de perfekte eksemplene på trickle-down-effekten og kvinner som tar ledelsen i å skrive sin egen historie.

I samfunn rundt om i verden griper kvinner sin egen skjebne gjennom selvhjelpsgrupper (SHG), mødre- og ungdomsjentegrupper og kooperativer. Tanken er å nå mange kvinner samtidig med ressurser, informasjon og opplæring. Ved å utnytte den kollektive kraften til medlemmene, kan gruppene oppnå positive effekter som ville være vanskeligere eller umulige å oppnå gjennom intervensjoner som fokuserer på individer. Det er for å forstå den transformative kraften til kvinner som velger å omskrive sine skjebner at The Indian Express er vertskap for den tredje utgaven av IE Thinc Gender-serien, «Women Collectives: Change makers from the ground up». Den vil fokusere på selvstartende kvinnekollektiver som bringer til en endring og tvinger frem en omtegning av politikk, entreprenørskapskollektiver som har satt opp egne merkevarer, samt mikrofinansieringskollektiver som har styrket deres uavhengighet.

< p>Denne utgaven vil inneholde en hovedtale av Giriraj Singh, minister for bygdeutvikling og amp; Panchayati Raj, som vil fokusere på hvordan DAY-NRLM-oppdraget, det største regjeringsprogrammet, utelukkende jobber med kvinner på landsbygda for å omarbeide likestilling i systemiske prosesser for lokal styring og institusjoner, i interessenter i økonomien og rettighetsbasert tilgang til sosial rettferdighet.

Adressen vil bli fulgt av en paneldiskusjon med Nita Kejrewal som er fellessekretær, National Rural Livelihood Mission, Ministry of Rural Development, Chetna Sinha, grunnlegger og styreleder for Mann Deshi Bank og Mann Deshi Foundation, Anjini Kochar, seniorforsker fra 3ie , Bijal Brahmbhatt, direktør, Mahila Housing SEWA Trust, Hasina Kharbhih, grunnlegger og styreleder for Impulse NGO Network og Madhu Krishna, nestleder, likestilling, vann, sanitær og amp; Hygiene, Bill & Melinda Gates Foundation. Diskusjonen vil bli moderert av Rinku Ghosh, redaktør, Special Projects.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hva uendret små sparerater betyr for banker, sparere

Premium

Fadnavis forbløffet, men BJP klar over årsaker, holdt Eknath Shinde i loop

Premium

Ikke overse tjenestesektoren

Premium

Med Shinde i setet, BJP defangs Uddhav, neste stopp BMCMore Premium Stories >>

Denne serien med nettseminarer, presentert av IWWAGE, har som mål å ha en løsningsorientert diskusjon og komme med noen forslag til politiske muligheter mellom noen av de flinkeste hjernene på tvers av akademia, industri, sivilsamfunn og, selvfølgelig, regjeringen.

UPSC NØKKEL Har du sett vår seksjon som er dedikert til å hjelpe USPC-aspiranter med å avkode daglige nyheter i forbindelse med eksamenene deres? Se her