”Idén om att vem som helst kan lyckas måste pensioneras”

0
45

Koenigsegg-grundaren Christian von Koenigsegg ägnar sitt sommarprat åt sin entreprenörsskapsresa. Kritiken är tudelad. En del är imponerade, andra är tveksamma. Det råder inga tvivel bland krönikörerna om att von Koenigsegg älskar bilar. ”Han är inte biltokig. Han är vansinnig biltokig,” skriver Aftonbladets Kerstin Nilsson. Vidare berättar hon om hur von Koenigsegg lyckades med sitt entreprenörskap. ”Det var långt ifrån givet, men det blev en framgångssaga. Det låter nästan lite väl amerikanskt emellanåt – ni vet, allt är möjligt, vem som helst lyckas kan om han bara vill tillräckligt mycket – men i det här fallet är det är ju sant.” Den här delen får GP:s Caroline Widenheim att reagera. Hon menar att von Koeningsegg, trots allt, fått stor hjälp av sin pappa. ”Missförstå mig inte – givetvis innebär alla entreprenöriella satsningar hårt arbete och risker. Men idén att vem som helst hade kunnat göra samma sak, bara man vill det tillräckligt mycket, borde pensioneras nu.”